Top 3 van februari

pdf
Welke artikelen, verhalen en tips vonden jullie leuk om te lezen in februari? Hieronder zetten we ze voor je op een rij! 

Documentaire: Samen uit de schaduw

Jarenlang worstelt actrice en filmmaker Hanna Verboom met haar bipolaire stoornis. Er werd haar op het hart gedrukt hier vooral niets over te zeggen, want dan zou ze nooit meer aan werk komen. Met haar korte documentaires Uit de schaduw doorbrak ze al het stilzwijgen. Deze docu werd een groot succes en een vervolg kon dan ook niet uitblijven. In opvolger Samen uit de schaduw gaat Hanna samen met haar broer Juda op onderzoek. Want waarom hebben 1 op de 4 Nederlanders - zo ook Hanna en Juda - een psychische variatie? Ze praat erover met onder andere psychiater Dirk de Wachter, zanger Typhoon en Hoogleraar psychiatrie Jim van Os. 

Bekijk de docu

Nieuws: Gezien, gehoord en gesteund door pilot Krachtig wachten in Zwolle

Afgelopen jaar startte bij PsyQ in Zwolle de pilot Krachtig wachten. Tijdens de pilot nodigden we cliënten direct na de aanmelding uit voor een gesprek: het krachtgesprek. Tijdens deze gesprekken bespraken we samen wat de cliënten in de wachttijd alvast konden doen om met hun herstel aan de slag te gaan. De cliënten waren enthousiast en gaven terug dat ze zich gehoord, gezien én gesteund voelden. Naast deze pilot bieden we nog meer voor cliënten die op de wachtlijst terecht komen. Klik op onderstaande button voor meer informatie. 
Lees meer 

Evelien kreeg weer hoop na medicatie-advies op maat

Door chronische pijnklachten is het dagelijkse leven voor Evelien jarenlang een opgave. Voorgeschreven medicatie helpt wel, maar geven juist weer bijwerkingen. Evelien vindt gelukkig weer licht aan het einde van de tunnel als ze aanklopt bij de poli farmacogenetica van PsyQ. Ze krijgt een medicatie-advies op maat op basis van haar DNA. Meer weten? Lees de positieve ervaringen van Evelien!

 ‘Door het onderzoek weet ik nu eindelijk waarom de medicatie die ik slikte niet werkte'

Het verhaal van Evelien

Bijwerkingen of ineffectiviteit van medicatie? Meld je aan voor het PSY-PGx-onderzoek!

Gebruik je medicatie voor angst- depressieve- of psychotische klachten, maar heb je te veel bijwerkingen of het gevoel dat de dosis te hoog of te laag is ingesteld? Wil je niets liever dan de best passende medicatie in de juiste dosering? Meld je dan aan voor het PSY-PGx onderzoek! Lees hieronder meer over het onderzoek en hoe je kunt meedoen. 

Meer info en aanmelden