Lees-, luister- en kijktips

Luister-, lees en kijktips

Er wordt veel over mentale gezondheid en psychisch klachten, zoals depressie, angst en eetstoornissen geschreven of verteld in onder andere boeken, films, documentaires en podcasts. Op deze pagina verzamelen en delen wij met jullie onze lees-, luister- en kijktips. Bekijk hieronder alle tips of filter op een medium naar keuze. 

Deel je tip!

Heb jij zelf ook een lees-, luister of kijktip? Deel deze dan vooral met ons via onze redactie

Componence Asset List

pdf

Welke artikelen, verhalen en tips vonden jullie leuk om te lezen in februari? Hieronder zetten we ze voor je op een rij!

Docu: Eindeloos gepest - Het verhaal van Maryana

In de KRO-NCRV documentaire Eindeloos Gepest – Het verhaal van Maryana zien we het verhaal van Maryana die niet meer verder wilde leven, omdat het pestleed voor haar ondragelijk werd. Aan de hand van verhalen van haar familie, docenten, vrienden en klasgenoten krijgen we een beeld van wie Maryana was en wat haar bezighield.

Meer informatie

Dominique's ervaringsverhaal

Niet kunnen nadenken, nachtmerries, druk op haar hoofd: door jarenlang misbruik kreeg Dominique (25) last van traumagerelateerde klachten en zakte ze steeds dieper in een depressie. Dankzij EMDR bij PsyQ kon ze al veel problemen in korte tijd verhelpen. 

'Je bent niet alleen. Er zijn zoveel mensen met problemen!'

Lees het verhaal van Dominique

Boek: Het Grote Depri Doek-Boek

Voel je je depressief, angstig of zit je thuis met een burn-out? Marieke de Goeij weet precies hoe dit voelt, maar weet ook hoe je hier weer uitkomt. In haar kleurrijke en handgetekende ‘het Grote Depri-Doe Boek’ deelt ze alle tips, verhalen en activiteiten die haar écht hielpen. En het bijzondere aan dit boek: scheuren, knippen, tekenen, schrijven: alles mag! 

Meer over het boek