Actueel

Componence Asset List

26 oktober 2020

regulier-slaap-vrouw.png

In een artikel van Omroep West van zondag 25 oktober vertelt collega Judith Haffmans, naar aanleiding van het ingaan van de wintertijd, over seizoensgebonden depressies, zoals een winterdepressie, en geeft zij tips en adviezen tegen een winterdip.

Afgelopen weekend, van zaterdag 24 oktober op zondag 25 oktober, is de klok weer een uur achteruit gegaan. Judith Haffmans, klinisch farmacoloog en chronobioloog bij PsyQ in Den Haag, vertelt over de problemen die dit voor sommige mensen met zich mee kan brengen en hoe de wintertijd voor sommigen mensen zelfs kan lijden tot een winterdepressie.

'Als je last hebt van een seizoensgebonden depressie, zoals de winterdepressie officieel heet, dan ben je ziek.’ Vertelt Haffmans. Ook zegt ze: ‘Geef niet toe aan je dip. Sta op en ga dingen doen. Ga naar buiten en laat het licht in je ogen schijnen, dat verjaagt die melatonine. Ga overdag niet slapen!'

In het artikel geeft ze nog meer uitleg, tips en adviezen.

Twijfel je of je zelf last hebt van een winterdepressie? Test zelf gratis en vrijblijvend of je last hebt van een (winter)depressie met de (winter)depressie zelftest van PsyQ. Heb je last van depressieve klachten en verergeren deze gevoelens of heb je er last van tijdens jouw dagelijks leven? Met een verwijzing van de huisarts kan je jezelf vrijblijvend aanmelden voor een behandeling bij PsyQ. Bekijk al onze behandelingen bij depressie.

Het volledige artikel van Omroep West: Wintertijd is ingegaan, zo voorkom je een winterdip.