Nieuws Nieuws

18 april 2017

December vorig jaar is een onderzoek naar de effectiviteit van het toevoegen van yoga aan de gebruikelijke behandeling bij jonge vrouwen met een depressie van start gegaan. Dit onderzoek 'Yoga bij depressie' is een samenwerking van Lentis en de Rijksuniversiteit Groningen en is mede mogelijk gemaakt door ZonMw.

Soort onderzoek

Vrouwen die voor depressie bij PsyQ Groningen in behandeling zijn komen in aanmerking. In het onderzoek worden de effecten van het toevoegen van een op yoga-gebaseerde training aan de bestaande behandeling voor depressie onderzocht. Het onderzoek richt zich op vrouwen van 18 tot en met 34 jaar met een depressie. Deze groep loopt het meeste risico op het ontwikkelen van depressieve klachten.  

Eerste groep van start

Eind maart is de eerste yogagroep van het onderzoek naar yoga bij depressie van start gegaan. Elf vrouwen nemen deel aan deze groep. Het thema dat centraal stond in de eerste bijeenkomst was zelfzorg: hoe zorg je voor jezelf gedurende de yogalessen? En hoe zorg je voor jezelf in je dagelijks leven? Na afloop van de bijeenkomst zijn de deelnemers gestart met een online module waarin informatie over de training, yoga, zelfzorg en video’s te vinden is.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht op de speciale website yoga bij depressie.