Actueel

Componence Asset List

08 februari 2019

200x200+Annemieke+Dijke.jpg
Mensen die zich bij bij PsyQ Den Haag melden voor behandeling van hun angst- of depressieve klachten krijgen de vraag of ze via een digitale poli behandeld willen worden. Deze behandeling is net zo effectief als een behandeling in een spreekkamer met een psycholoog. De digi poli biedt een paar extra voordelen.

Behandelaar Annemiek van Dijke van PsyQ legt in een interview uit hoe zo'n digitale poli werkt en welke bijkomende voordelen er zijn. Via de digitale poli en een speciale app NiceDay krijgt de behandelaar én informatie via de patiënt (bv via chat), én informatie via de app-registraties over de stemming van de patiënt. Dit biedt grote voordelen. "De patiënt hoeft niet te wachten tot een volgend behandelgesprek om iets te bespreken en ik krijg meer inzicht in stemmingsschommelingen tussen twee afspraken in" aldus Annemiek van Dijke.

Het digitale poli team Haaglanden dat gevestigd is op de Lijnbaan is een multidisciplinair team bestaande uit basispsychologen, GZ-psycholoog, verpleegkundig specialist en een psychiater. Met behulp van de NiceDay app behandelen de zorgverleners patiënten volledig digitaal. In de loop van dit jaar zal dit team, als ook de regioteams Rijnmond en Noord-Holland, groeien en sluiten behandelteams van andere vestigingen in de regio hierbij aan.

De zorg die vanuit de digitale poli wordt aangeboden aan patiënten is ook gebaseerd op bewezen effectieve behandelaanpak.