Actueel

Componence Asset List

02 december 2020

sandra-kooij.jpg
Wil jij ook meer weten over het herkennen van ADHD, de belangrijkste klachten, bijkomende stoornissen, het stellen van de diagnose en de behandeling bij ADHD? Sandra Kooij, psychiater bij PsyQ, geeft op verschillende data en tijden de live online cursus ‘ADHD bij volwassenen’.

Wat kan ik verwachten van de online cursus?

De inhoud van de cursus

In 1,5 uur neemt Sandra Kooij deelnemers mee in het herkennen van ADHD, de belangrijkste klachten, bijkomende stoornissen, het stellen van de diagnose en de behandeling bij ADHD. Er wordt aandacht besteedt aan verschillende screeningslijsten, zoals de DIVA-5 en MINI-plus, en het diagnostisch interview op basis van de DSM-5 criteria. Er wordt ook dieper ingegaan op de volgorde van de behandeling en er wordt praktische handvatten gegeven voor het behandelen van ADHD bij volwassenen. De basis hiervan ligt bij psycho-educatie of voorlichting, medicatie en cognitieve therapie en zal ook besproken worden.

Meer over Sandra Kooij

Sandra Kooij is psychiater en specialismeleider neurobiologische ontwikkelingsstoornissen bij PsyQ. Ook is Sandra specialismeleider- en bijzonder hoogleraar ADHD bij volwassenen. Via deze Live Online cursus wilt Sandra meer zorgprofessionals kennis bijbrengen over ADHD bij volwassenen. Als specialist op het gebied van ADHD is Sandra de uitgelezen persoon om jou de basis over ADHD bij volwassenen bij te brengen via deze Live Online cursus.

Inschrijven voor de cursus

inschrijving niet meer mogelijk

De live online cursus ‘ADHD bij volwassenen’ duurt 1,5 uur en is beschikbaar op verschillende data en tijden. Een cursus wordt gepland bij voldoende inschrijvingen. Professionals in de GGZ: artsen, psychiaters, verpleegkundigen, (GZ/KP)psychologen en huisartsen kunnen zich inschrijven voor deze cursus. Inschrijving voor de cursus is nog mogelijk en verloopt via het Study2Go platform. Vragen over de cursus kunnen ook via dit platform worden gesteld. Deelname kost €60,00 excl. 21% BTW. Het wordt aanbevolen voorafgaand aan de cursus het boek van de docent ‘ADHD bij volwassenen. Diagnostiek en behandeling' (4e druk, 2017) door te nemen.