Actueel

Componence Asset List

26 oktober 2020

LMS_2020.jpg

Zaterdag 31 oktober vindt de vierde editie van ‘Last Man Standing’ plaats. Een evenement om aandacht te vragen voor psychische problemen en deze te voorkomen.

PsyQ Nederland vindt het belangrijk dat psychische problemen bespreekbaar worden gemaakt en draagt het initiatief een warm hart toe. Het doel is zoveel mogelijk geld ophalen om psychische problemen bij jongeren (15 tot 25 jaar) te voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen.

Meer aandacht voor psychische problemen

Jaarlijks overlijden er ruim 1900 mensen aan zelfdoding, waarbij het aantal zelfdodingen onder jongeren stijgt. Het probleem zit vaak in het (nog) niet durven praten over wat er in je hoofd omgaat. Er heerst nog altijd een taboe op psychische problemen. Met Last Man Standing wordt geld opgehaald voor voorlichting, preventie en ondersteuning.

Last Man Standing@home: zaterdag 31 oktober, 12:00 – 15:00 uur
Vanwege het coronavirus wordt het evenement dit jaar in een ander jasje gestoken. Deelnemers staan niet op een paal in het water, maar maximaal drie uur op een verhoging in hun eigen omgeving. Via een online livestream kunnen de deelnemers drie uur lang worden gevolgd. Last Man Standing@home dus. Wil jij meedoen met Last Man Standing@home? Schrijf je in en krijg toegang tot de livestream.

Waarom anderen meedoen?

‘Openheid en awareness creëren rondom mentale gezondheid is mijn grootste drijfveer om mee te doen’
‘Psychische klachten zijn niets om je voor te schamen. Vind je dat ook? Doe mee en doorbreek het taboe!’
‘Ik wil anderen laten zien dat herstel echt kan.’
‘Je mág praten en je verhaal doen.’
‘Ik hoop dat jongeren denken: als zij durft te praten over haar problemen, dan kan ik dat ook doen.’

Zorgen over jouw psychische gezondheid?

Zit jij niet goed in je vel? Heb je zorgen over jouw psychische gezondheid? Als deze gevoelens erger worden of hinder opleveren in jouw dagelijks leven maak de zorgen over jouw psychische gezondheid dan bespreekbaar met je huisarts. Als het nodig is kan deze je ook naar ons doorverwijzen en kijken we samen met jou hoe we je het beste kunnen helpen