Actueel

Componence Asset List

16 september 2021

topggz+erkend.png
Meld je gratis aan en kijk op 23 september, van 14.00 – 15.00, naar de online uitreiking van het TOPGGz-keurmerk aan EEN. Het is een uniek samenwerkingsverband tussen ggz-instellingen PsyQ, Youz en Emergis waar patiënten met eetstoornissen van gaan profiteren.  

Eetstoornis experts netwerk (EEN) is een samenwerkingsverband van de zorgprogramma’s eetstoornissen van PsyQ en Youz in Den Haag en Rotterdam, inclusief de klinische en ambulante afdelingen eetstoornissen van Emergis jeugd en volwassenen in Goes.

Uniek dat verschillende afdelingen én organisaties met elkaar samenwerken in één zorgprogramma eetstoornissen voor alle leeftijden. En dat ze nu het TOPGGz-keurmerk uitgereikt krijgen!

Diagnostiek, behandeling, onderzoek, kennisdeling
Een TOPGGz-afdeling voldoet aan strenge criteria voor specialistische diagnostiek en behandeling, wetenschappelijk onderzoek, innovatie en delen van kennis. Met andere woorden: afdelingen met zo'n TOPGGz-keurmerk lopen voorop wat betreft kennis, het stellen van diagnoses, nieuwe behandelmethoden en innovatie door wetenschappelijk onderzoek. De kennis wordt gedeeld zodat de zorg en behandeling van patiënten waar ook in Nederland verbeterd kan worden

Parnassia Groep, waar PsyQ en Youz deel van uitmaken, heeft al meer TOPGGz-afdelingen. Met de toevoeging van EEN kunnen we nu ook op het gebied van eetstoornissen een wezenlijke bijdrage leveren aan het verbeteren van zorg. Daar worden patiënten beter van.