Actueel

Componence Asset List

17 juni 2019

regulier-Martie+de+Jong.png
Om de kans op terugval na een ggz-behandeling bij mensen met een eetstoornis te verkleinen zijn PsyQ en Stichting JIJ vorig jaar in Rotterdam een pilot gestart voor betere nazorg en herstel. PsyQ verwijst patienten sneller door naar een speciaal nazorgtraject van Stichting Jij.

Als iemand binnen een half jaar een terugval krijgt kan hij direct weer bij PsyQ in behandeling, zonder wachttijd. De eerste resultaten van de pilot zijn positief: van de deelnemende patienten heeft nog niemand een terugval gehad. Bijkomend doel van de pilot is ook om te kijken of de totale behandeltijd bij PsyQ verkort kan worden door cliënten eerder door te verwijzen.

Het idee voor de driejarige pilot ontstond tijdens een werkbezoek van Stichting JIJ aan PsyQ. Martie de Jong, klinisch psycholoog en specialismeleider eetstoornissen bij PsyQ: “We geloven er in dat we allebei doen waar we goed in zijn, namelijk Stichting JIJ in het persoonlijk en maatschappelijk herstel en wij in het klinische herstel, en dat het goed is om de krachten te bundelen. Als wij mensen sneller kunnen overdragen naar hen dan kunnen we de behandeltijd verkorten en daardoor mensen op de wachtlijst sneller helpen.”