Actueel

Componence Asset List

12 oktober 2020

regulier-cara+verdellen.jpg
Wil jij ook meer weten over gedragstherapie voor tics en het syndroom van Gilles de la Tourette? Vanaf maandag 2 november geeft Cara Verdellen in 5 live online sessie van 1,5 uur de cursus ‘Hoe word ik een tic therapeut?’

Wat kan ik verwachten van de online cursus?

Waarom een cursus tics en Gilles de la Tourette?

Bij een ticstoornis, zoals het syndroom van Gilles de la Tourette,  maakt iemand  ongewenste korte en plotselinge bewegingen of geluiden. Gedragstherapie is de eerste keus voor behandeling bij ticstoornissen, maar er zijn weinig behandelaars hierin opgeleid.

De inhoud van de cursus

Tijdens de cursus ‘Hoe word ik een tic therapeut?’ leer je in 5 sessies van 1,5 uur de achtergrond van tics en Gilles de la Tourette, hoe je de basis technieken van een gedragstherapie voor tics,  te weten habit reversal training (HRT) en exposure en responspreventie (ERP), toepast en meer over andere aanvullende interventies.

Meer over Cara Verdellen

Cara Verdellen is klinisch psycholoog, manager zorg bij PsyQ en lid van de specialsmegroep neurobiologische ontwikkelingsstoornissen. Cara is gespecialiseerd in ticstoornissen en Gilles de la Tourette. Ze is co-auteur van behandelprotocollen voor tics en redacteur van het handboek Gilles de la Tourette. Ook heeft ze bijgedragen aan Europese richtlijnen voor de behandeling van tics.

Als specialist in ticstoornissen is Cara de uitgelezen persoon om jou de basistechnieken van de gedragstherapie van tics bij te brengen via deze Live Online Learning cursus.

Inschrijven voor de cursus

De cursus ‘Hoe word ik een tic therapeut?’ start op maandag 2 november en bestaat uit 5 sessies op de maandagavond van 19:30 tot 21:00 uur. Psychologen en gedragstherapeuten die bekwaam willen worden met (cognitieve) gedragstherapie van tics en het syndroom van Gilles de la Tourette kunnen zich inschrijven voor deze cursus. Inschrijving voor de cursus is nog mogelijk en verloopt via het Study2Go platform. Vragen over de cursus kunnen ook via dit platform worden gesteld. Deelname kost €300,00 excl. 21% BTW.