Top 3 van oktober

pdf
Welke artikelen, verhalen en tips vonden jullie leuk om te lezen in oktober? Hieronder zetten we ze voor je op een rij! 

Mariska en Erwin over de kracht van een vraag

Mariska kwam bij PsyQ in behandeling voor haar angst- en paniekstoornis. Haar broer Erwin stond tijdens dit proces naast haar en heeft haar onvoorwaardelijk gesteund. Samen met haar broer Erwin vertelt ze waarom het belangrijk is om open te zijn over psychische klachten en wat de kracht van een vraag is.

Het verhaal van Mariska en Erwin Meer over de kracht van een vraag

Oktober ADHD maand 

Deze maand stond in het teken van meer aandacht voor ADHD. Ook was het op 14 oktober Wereld ADHD Bij Vrouwen Dag. Een belangrijke dag, want ADHD wordt bij vrouwen vaak pas op een latere leeftijd ontdekt dan bij mannen. Dat was ook zo bij Madelon, die pas op haar 26e de diagnose kreeg. Dit had grote impact op haar leven. Bij PsyQ kreeg ze de juiste hadvatten om hiermee om te gaan. 

Lees het verhaal van Madelon

3 lees-, luister- en kijktips over ADHD 

Speciaal voor ADHD maand deelden we ook 3 lees-, luister- en kijktips over ADHD. Nieuwsgierig welke dit zijn of alle tips over mentale gezondheid bekijken? Lees dan snel verder! 

Tips over ADHD Alle tips

TOPGGz-keurmerk afdeling Angststoornissen verlengd! 

Het TOPGGz-keurmerk van PsyQ Programma Angststoornissen is verlengd! De afdeling in Den Haag mag het keurmerk opnieuw 4 jaar lang voeren. De afdeling heeft aangetoond dat ze zeer gespecialiseerde cliëntenzorg combineert met het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden, wetenschappelijk onderzoek doet en nieuw opgedane kennis deelt. 

'Cliënten voelen zich gezien en op hun gemak bij onze kundige professionals'
- Annemiek Polman, klinisch psycholoog op de afdeling Angststoornissen 

Lees meer over de afdeling, wat de afdeling de komende 4 jaar met het keurmerk gaat doen en over het behalen van een TOPGGz-keurmerk.