Top 3 van juni

pdf
Welke artikelen, verhalen en tips vonden jullie leuk om te lezen in juni? Hieronder zetten we ze voor je op een rij!

Magnetische hersenstimulatie (rTMS) effectief tegen depressie

Je brein magnetisch stimuleren; dat klinkt misschien eng, maar Repetitieve Transcraniële Magnetische Stimulatie (rTMS) is juist een effectieve behandeling om depressieve klachten te verlichten. Ook bij PsyQ voeren we deze behandeling uit én starten we binnenkort met een onderzoek naar rTMS voor mensen met een bipolaire depressie. Maar hoe werkt het precies? Wat is het verschil met Elektroconvulsietherapie (ECT)? En voor wie is deze behandeling geschikt? Lees verder!  

'Het idee dat bepaalde delen van je brein magnetisch gestimuleerd gaan worden, schrikt soms af'

Lees meer

Ervaringsverhaal Caroline - Eetstoornis

Heel weinig eten, veel eetregels en beweegregels: het nam Caroline (22) haar hele leven over en er was niets belangrijker dan focussen op eten. Caroline kwam in 2020 bij PsyQ in behandeling voor een eetstoornis. De behandeling heeft Caroline op weg geholpen waardoor ze, ook met veel eigen inspanning en kracht, nu weer geluk ervaart. Ze deelt daarom graag wat de behandeling haar heeft gebracht. 

‘Voor mij betekent herstel: zelfontwikkeling. Daar wil ik ook altijd in blijven investeren. Dat houdt nooit op en je blijft altijd groeien.’

Lees het ervaringsverhaal

Documentaire - Eetstoornissen: Maskers af

In ‘Eetstoornissen: maskers af’ volgt documentairemaker Jessica Villerius 4 vrouwen met een eetstoornis. Sanne, Manon, Esther en Bianca geven een bijzonder kijkje in hun persoonlijke leven. Hoe gaan ze om met hun eetstoornis? Hoe beïnvloed dit relaties en hun dagelijkse leven? 

 

Meer over de docu

Meer tips

Er wordt veel over mentale gezondheid en psychisch klachten, zoals depressie, angst en eetstoornissen geschreven of verteld in onder andere boeken, films, documentaires en podcasts. Deze tips hebben we allemaal voor je verzameld op onze handige overizichtspagina. Bekijk alle lees-, luister- en kijktips of filter op een medium naar keuze. 

Alle tips