Docu: eetstoornissen: maskers af

pdf

In ‘Eetstoornissen: maskers af’ volgt documentairemaker Jessica Villerius 4 vrouwen met een eetstoornis. Sanne, Manon, Esther en Bianca geven een bijzonder kijkje in hun persoonlijke leven. Hoe gaan ze om met hun eetstoornis? Hoe beïnvloed dit relaties en hun dagelijkse leven? 

‘Die tergende eenzaamheid, die constante oorlog in het hoofd, heb ik bij deze vier vrouwen geprobeerd vast te leggen.’ – Jessica Villerius 

Klik op een van onderstaande links om een korte introductie van de vier vrouwen te bekijken. Of bekijk de hele documentaire op Videoland. Hier vind je ook het vervolg op de documentaire waarin Jessica een jaar later langsgaat bij de vier vrouwen om te kijken hoe het nu met ze gaat. 

De documentaire won in 2019 de MIND Antonie Kamerling award, een award voor de serie die het meeste heeft bijgedragen aan openheid over psychische problemen.   

Verschillende eetstoornissen 

Een eetstoornis betekent niet alleen dat iemand te weinig eet en wil afvallen. Er zijn veel verschillende eetstoornissen met weer verschillende kenmerken, zoals eetbuien, overmatig sporten of overgewicht. Bij PsyQ behandelen we anorexia nervosa, boulimia nervosa, binge eating disorder, orthorexia nervosa of een combinatie van deze vier, ook wel eetstoornis NAO. Lees meer over de behandeling van een eetstoornis.