8 zelfhulpboeken over angst- en dwang

pdf
300+x+300+zelfhulpboeken+%281%29.png
Zelfhulpboeken over angst- en dwang kunnen je helpen bij je persoonlijke ontwikkeling en het begrijpen van je klachten. Ook geven ze je vaak nuttige oefeningen en tips die je kunt toepassen in je dagelijkse leven. Lees verder welke 8 zelfhulpboeken jij moet lezen!

Leven met een paniekstoornis – F. Sterk en Sjoerd Swaen

Leven met een paniekstoornis behandelt oorzaken, behandelingsmethoden en zelfhulptechnieken bij de paniekstoornis met en zonder agorafobie. Deze informatie is niet alleen bestemd voor de professional maar is vooral ook praktisch interessant als je zelf een paniekstoornis hebt of voor familie of vrienden van iemand die met een paniekstoornis worstelt. 

De angst de baas – F. Winter

De angst de baas is een praktisch hulpmiddel waarmee je je vrijheid weer kunt terug veroveren. Met angst voel je je vaak heel eenzaam en onbegrepen. Dit boek kan je helpen dit isolement te doorbreken.

Dat durf ik niet – Theo IJzermans en Anette Heffels

Angst is normaal, angst is nuttig, maar angst kan ook een handicap worden. In dit boek word je uitgenodigd om je eigen angsten te onderzoeken: hoe ontstaan ze, hoe worden ze in stand gehouden, wat kan je er zelf aan doen om de angst onder controle te krijgen. Ook worden er een aantal doe-het-zelftechnieken uiteengezet in het boek. 

Leven met een sociale fobie – Joke Kragten

Om zelf aan de slag te kunnen gaan met een sociale fobie, is het noodzakelijk de nodige kennis over sociale fobie te hebben. En voor wie in therapie wil gaan, geldt hetzelfde. In 'Leven met een sociale fobie' leer je meer over sociale fobie door middel van citaten en voorbeelden uit eigen praktijk.

Ontspan jezelf – B. Peter en W. Gerl

Hoe ontspan je en schakel je een versnelling terug? In dit boek worden de beste methodes samengevoegd. De oefeningen zijn gebaseerd op een langdurige en succesvolle praktijkervaring en gericht op lichaam geest en ziel.

Ik word opeens zo raar – Michel Roborgh

In dit boek wordt uitgelegd wat hyperventilatie is en wat het evolutionaire nut hiervan is. Daarnaast lees je ook meer over de fysieke symptomen als gevolg van hyperventilatie en bevat het boek oefeningen om je ademhalingstechniek te verbeteren.

Fobie – Paul Wisman en Arthur van Gool 

Dit boek geeft meer informatie over sociale angstklachten, straatvrees en andere fobieën