Top 3 van november

pdf
Welke artikelen, verhalen en tips vonden jullie leuk om te lezen in november? Hieronder zetten we ze voor je op een rij!

T-BIDE-studie van start: magnetische hersenstimulatie bij bipolaire depressie

Magnetische stimulatie van het brein, ook wel Repetitieve Transcraniële Magnetische Stimulatie (rTMS), bij een bipolaire depressie is mogelijk een effectieve behandeling, maar dit is nog onvoldoende onderzocht. Daar komt nu verandering in! Bij PsyQ Den Haag en Rotterdam nemen wij deel aan de landelijke T-BIDE studie. Lees hieronder meer over wat rTMS precies is en hoe je kunt meedoen aan het onderzoek. 

Meer over T-BIDE 

De brief van Máxima

Een hart onder de riem en een oproep om je gevoelens te delen met naasten. Het is te lezen in de bijzondere brief van koningin Máxima, gericht aan jonge mensen met mentale problemen. Want praten helpt écht.

Een deel van de brief van koninging Máxima

'Tegen de jongeren blijf ik zeggen: praten praten praten. Dat helpt écht. Deel je gevoelens met vrienden, je ouders of andere vertrouwde mensen die dicht bij je staan. Laat het weten als het goed met je gaat en vertel het hun vooral ook als het even iets minder goed gaat. Want je bent niet alleen. Niet elke dag hoeft een tien te zijn. Niet alles wat je doet hoeft te lukken. Je hoeft niet altijd vrolijk te zijn. Soms is een dag gewoon minder leuk. Soms komt je verwachting niet uit. En dat is niet erg. Dat hebben we allemaal. Het leven gaat immers nooit in een rechte lijn.'

Lees de hele brief van Máxima

#DeKrachtVanEenVraag volgens Caroline en haar moeder

Door trauma’s uit haar jeugd ontwikkelde Caroline als tiener een eetstoornis. In 2020 besloot zij daarom in behandeling te gaan bij PsyQ, waarover zij eerder haar ervaringen deelde. Daarnaast heeft ze ook op eigen kracht gewerkt aan het krijgen van zelfliefde en een positief zelfbeeld. De gesprekken met haar moeder Nicole waren een belangrijk onderdeel van haar herstelproces. Samen delen ze hun ervaringen.

 

Lees het verhaal