Actueel

Componence Asset List

08 oktober 2021

200+x+200+foto+Charlie.png

Hoe voel jij je vandaag? Niet iedereen durft deze vraag eerlijk te beantwoorden, omdat praten over psychische gezondheid voor veel mensen nog vaak lastig is. Op deze Landelijke Dag Psychische Gezondheid staat het belang van openheid over psychische problemen centraal. Ook bij PsyQ besteden we hier vandaag aandacht aan door het delen van het ervaringsverhaal van Charlie, in woord en beeld. 

Het verhaal van Charlie

Charlie (33) stortte in na een lastige relatie waarin ze geestelijk en lichamelijk werd mishandeld. Ze kwam thuis te zitten met een depressie, persoonlijkheidsstoornis, angststoornis en trauma gerelateerde klachten. Inmiddels heeft Charlie haar behandeling bij PsyQ afgerond en gaat het elke dag een beetje beter dan de dag ervoor. Ze neemt ons mee naar PsyQ Den Haag, de plek waar ze de hulp kreeg die ze zo nodig had en waar ze nu ook andere mensen helpt. Ook neemt ze ons mee naar haar geliefde bibliotheek, waar ze al meer dan de helft van haar leven werkt en waar ze zich echt thuis voelt.
Bekijk de video hieronder. Of lees haar ervaringsverhaal over hoe de behandeling bij PsyQ haar heeft geholpen waardoor ze nu open durft te zijn over hoe ze zichzelf voelt.

‘Het is zo fijn om nu iets terug te doen en mee te helpen de zorg voor ander mensen beter te maken.’

 

Ervaringsverhalen en lees-, luister- en kijktips

Bij PsyQ zetten we ons niet alleen op de Landelijke Dag Psychische Gezondheid in om het taboe op praten over psychische klachten te verminderen. We delen daarom vaak ervaringsverhalen van mensen die bij PsyQ in behandeling zijn geweest. Zit je in hetzelfde schuitje? Dan kunnen deze verhalen troost bieden en je laten voelen dat je niet alleen bent. Ook delen we regelmatig lees-, luister- en kijktips over mentale gezondheid en psychische klachten, voor en door ervaringsdeskundigen. Bekijk al onze tips

Over de Landelijke Dag Psychische Gezondheid

De World Federation for Mental Health heeft jaren geleden 10 oktober uitgeroepen tot een dag om wereldwijd aandacht te besteden aan de psychische gezondheid. Meer dan honderd landen doen hier aan mee. De Stichting MIND coördineert de Landelijke Dag Psychische Gezondheid in Nederland met diverse activiteiten in het hele land.