3 tips voor de Dag van de Slaap

pdf
Elk jaar is het op de vrijdag voor de lente de Internationale Dag van de Slaap. Goed slapen is van groot belang voor onze mentale en lichamelijke gezondheid. Heb je last van slaapproblemen? Dan heb je misschien wat aan onderstaande 3 tips! 

Laura en Maud vonden hulp bij hun slaapproblemen

Maud en Laura hadden allebei jarenlang last van slaapproblemen. Maud door langdurige en heftige nachtmerries en Laura mede door haar ADHD en Gilles de la Tourette diagnose. Door een behandeling bij PsyQ ging er een wereld voor ze open en slapen ze nu een stuk beter. Lees hun verhalen.  

Verhaal van Laura Verhaal van Maud

Tips voor een betere nachtrust 

Nachtmerries, moeilijk in slaap komen of nachten lang wakker liggen. Goed slapen is voor veel mensen een groot probleem. Wat kun je doen om je slaap te verbeteren? Collega Jaap Vis, sociaal psychiatrisch verpleegkundige bij PsyQ en Lentis, geeft tips voor een betere nachtrust. 

Lees alle tips

ADHD en slaapproblemen

Dat er een verband bestaat tussen slaap en ADHD, weten we al jaren. Psychiater Sandra Kooij en onderzoekers van het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen en ouderen van PsyQ Den Haag maken zich daarom hard om meer aandacht aan dit verband te besteden. Bekijk hieronder onze artikelen over ADHD en slaap!

Meer over slaapproblemen

Heb jij last van slaapproblemen? En heb je daarnaast ook last van bijvoorbeeld een depressie of een trauma? Weet dat je niet de enige bent. Slaapproblemen komen vaak voor in combinatie met andere psychische klachten. Lees er meer over. 

Over slaapproblemen