Actueel

Componence Asset List

28 februari 2023

200+x+200+-+H3+netwerk.png
Vrouwen met ADHD hebben meer last van hart- en hormonale klachten dan gemiddeld, maar lopen hier vaak onnodig lang mee rond. Om te zorgen dat deze vrouwen de hulp krijgen die ze nodig hebben, lanceren psychiater prof. dr. Sandra Kooij, cardioloog dr. Janneke Wittekoek en gynaecoloog drs. Dorenda van Dijken op 8 maart 2023 het Hoofd-Hart-Hormonen (H3) Netwerk.

Het doel van het H3-netwerk is om kennis voor zowel zorgprofessionals als cliënten toegankelijker te maken, zodat vrouwen sneller en beter geholpen kunnen worden. Dat is hard nodig, want uit recent onderzoek van PsyQ is naar voren gekomen dat vrouwen met ADHD twee tot drie keer zo vaak premenstruele, postnatale en overgangsklachten hebben als de algemene bevolking. 

‘Ons onderzoek is nu gericht op ADHD, maar we verwachten dat ook vrouwen met andere psychische klachten, zoals een bipolaire stoornis, PMDD, autismespectrumstoornis, angst en/of depressie, vergelijkbare klachten hebben als vrouwen met ADHD. In de toekomst hopen we daar meer onderzoek naar te kunnen doen’
- Sandra Kooij

Officiële lancering H3-netwerk

Op woensdag 8 maart wordt het H3-netwerk officieel gelanceerd via de website www.h3-netwerk.nl. Je kunt je hier aanmelden voor webinars, en er komen vragenlijsten en e-learnings voor zowel professionals die in de zorg werken als voor ervaringsdeskundigen. 

Ervaringsverhaal van Madelon

Zo’n 10 jaar geleden, toen Madelon 25 jaar was, werd de diagnose ADHD bij haar vastgesteld en kwam ze in behandeling bij PsyQ. Ze vertelt wat de diagnose met haar deed, wat het effect was deze op latere leeftijd te krijgen en hoe ze nog elke dag wat aan de tips heeft die ze bij PsyQ kreeg.

Lees het verhaal