Componence Asset List

Gert Vels

Gert+Vels.jpg

Gert Vels is seksuoloog NVVS bij PsyQ Groningen en daarnaast werkt hij een dag per week als POH-GGZ en seksuoloog bij de Academische huisartsenpraktijk in het UMCG.

Gert heeft veel ervaring in de gezondheidszorg. In de algemene gezondheidszorg (ziekenhuis en wijkverpleging) en met name in de geestelijke gezondheidszorg. Hij is werkzaam geweest in de crisisdienst, de langdurige zorg en sinds 2007 werkt Gert bij PsyQ Groningen als seksuoloog. In zijn werk komt hij vaak tegen dat mensen het vaak lastig vinden hun seksuele problemen te bespreken. 

Gert Vels behandelt onder andere mensen met genderdysforie, seksuele functiestoornissen en mensen die moeite hebben met de acceptatie van hun seksuele geaardheid. Tevens is hij gecertificeerd en gespecialiseerd in het behandelen van seksverslaving.

“Er zijn veel mensen met vragen of problemen op het gebied van seksualiteit waar zij zelf niet uitkomen. Bovendien is het voor velen geen makkelijk onderwerp om over te praten. Problemen op het gebied van seksualiteit kunnen variëren. Bij de een zijn ze concreet en vooral lichamelijk van aard, bij de ander ligt het persoonlijker en ingewikkelder. Vaak trekt seksuele problematiek een sterke wissel op de relatie. Stellen vermijden het vrijen en praten hier ook niet over, omdat zij geen oplossing meer zien”.

Men is vaak opgelucht met iemand te kunnen praten die kennis en ervaring heeft op het gebied van seksuologie”. Ik heb weleens gehoord dat iemand zei: “Ik ben blij dat ik nu bij een seksuoloog zit”!

BIG registratienummer: 9015444430