Componence Asset List

200x200-alexandra-oosterhout.png

Alexandra Oosterhout

Functie Psycholoog

Alexandra Oosterhout is als psycholoog werkzaam bij PsyQ op de Leggelostraat in Den Haag, waar zij cliënten met een breed scala aan problematiek helpt: trauma gerelateerde klachten, stemmings- en angstklachten, emotieregulatie- en zelfbeeldproblematiek. 

Zij heeft vooral interesse in hechting en complex trauma en het effect ervan op de persoonlijkheidsvorming. Alexandra is Cum Laude afgestudeerd aan de Universiteit Leiden, waarna zij zich verder is gaan ontwikkelen in cognitieve gedragstherapie (CGT), EMDR, schematherapie en Acceptance en Commitment Therapie (ACT). Zij geeft behandeling in het Nederlands, Engels en Roemeens en indien nodig, via een tolk.  

In therapie helpt ze cliënten groeien door hen te leren doelen te stellen en te bereiken; verder helpt ze cliënten zich te leren focussen op de dingen die veranderd kunnen worden en leert hen hun angsten te confronteren in plaats van te vermijden. Alexandra maakt haar cliënten zich bewust van eigen behoeften en helpt hen hun trauma’s te overwinnen. Haar therapeutische benadering bevat psycho-educatie en inzichtgevende oefeningen met behulp van een luisterend oor, een gezond verstand en een open hart.   

Alexandra werkt nauw samen met andere collega’s en teams van Parnassia Groep. Zij kunnen verder assisteren bij een nog breder scala van problematiek zoals: maatschappelijke problemen (administratie, dagbesteding, werk), verslaving, autisme, ernstige psychische klachten en zelfs radicaliseringsproblematiek.