Somatiek & Psyche

behandelingen somatiek en psyche

Psychische en lichamelijke (somatische) aandoeningen komen vaak samen voor en klachten kunnen elkaar versterken. De gevolgen kunnen negatief zijn: Uw kwaliteit van leven neemt af en de lichamelijke klachten nemen toe.

Het gezamenlijk aanpakken van psychische en somatische klachten wordt nog weinig herkend, terwijl een behandeling op maat effectief is en beter aansluit bij uw zorgbehoefte en hulpvraag.

Behandeling chronische pijn

Wanneer er sprake is van chronische pijn, dan heeft de patiënt vaak al een lange reeks vruchteloze pogingen ondernomen om (helemaal) van deze pijn af te komen. Het leven is in het teken komen te staan van het zoeken naar oplossingen, ten koste van activiteiten die zin en voldoening geven. In de groepsbehandeling van chronische pijn vind u (h)erkenning en begrip voor uw klachten. U leert een vruchteloze strijd op te geven en de energie te richten op een waardevol leven met pijn door de gevolgen van pijn te herkennen en te beïnvloeden.

Behandeling fibromyalgie

Fibromyalgie is een bindweefselspierpijn. De pijn komt vooral voor in de spieren en in het bindweefsel in en rondom de gewrichten. Door patiënten wordt de pijn vaak omschreven als een vorm van spierpijn die je voelt als je een zware griep hebt. Patiënten met fibromyalgie klachten ervaren de pijn (bijna) dagelijks naast andere klachten zoals:

  • vermoeidheid
  • darmklachten
  • slaapproblemen
  • stemmingswisselingen

De behandeling bestaat uit (groeps)therapie, op basis van cognitieve gedragstherapie.

Online behandeling pijnklachten

Grip op pijn is een online behandeling voor mensen met chronische pijn die  hierdoor beperkingen ervaren in hun dagelijks leven. Bij pijnklachten is de oorzaak niet altijd duidelijk aantoonbaar. En misschien wel belangrijker, lang niet altijd is er een specifieke behandeling om van de pijn af te komen.

Tijdens de online behandeling Grip op pijn leert u om de negatieve invloed van de pijn op uw dagelijks leven te verminderen. Dit gaat onder begeleiding van een gespecialiseerde behandelaar.

Lees meer over online behandeling Grip op pijn.