Podcast: Joshua & Splinter in therapie

pdf
300++x+300+PsyQ+tip+-+splinter+en+joshua.png
Joshua Nolet, zanger bij Chef’Special, en Splinter Chabot, schrijver en presentator, zijn samen een jaar in therapie gegaan en hebben dit vastgelegd in een podcast! Luister naar de openhartige gesprekken tussen de 2 vrienden onder begeleiding van psychiater Femke Verduin. 

Voor Joshua is open zijn over mentale gezondheid belangrijk. Zo deelde hij in 2018 in een Instagrampost over zijn strijd met depressies. Ook vertelde hij in mei van 2022 in een interview in de Men’s Health over de zware tijd die hij doormaakte tijdens de coronacrisis, over zijn terugkerende winterdepressies en over antidepressiva. 

Een jaar lang praatten Joshua en Splinter met psychiater Femke Verduin openhartig over persoonlijke obstakels, angsten en overwinningen. Femke houdt niet alleen Joshua en Splinter, maar ook de luisteraar een spiegel voor. Hoe beïnvloeden onze mentale hindernissen ons leven? En hoe kun je daar het beste mee omgaan?

‘We willen laten zien dat iets wat gek lijkt, helemaal niet zo vreemd is. Laten zien dat psychiaters geen enge mensen zijn die met laserogen dwars door je heen kijken, maar eigenlijk een soort van vrienden zijn die je hulp kunnen bieden.’ 
- Splinter Chabot

De eerste 8 van de 10 afleveringen staan online. Elke donderdag komt er een nieuwe aflevering online. De podcast luister je op het podcast platform Podimo. Heb je geen Podimo? Start dan een proefperiode en luister 30 dagen gratis.