Boek: Sandra Kooij - Hyper Sapiëns

pdf
300+x+300+hyper+sapiens.png
Hyper sapiens is een uitgebreide en praktische gids voor mensen met ADHD. Onze collega Sandra Kooij geeft in het boek strategieën, tips en informatie om beter om te gaan met de uitdagingen van ADHD en zo een positiever leven te leiden.

In het eerste deel van het boek gaat Sandra dieper in op de oorzaken van ADHD, de verschillende subtypes en hoe ADHD kan worden gediagnosticeerd. Ook legt Sandra uit hoe ADHD invloed kan hebben op de hersenfunctie en de dagelijkse routine van mensen met ADHD.
In het tweede deel bespreekt Sandra de praktische aspecten van het omgaan met ADHD. Bijvoorbeeld hoe om te gaan met medicatie, hoe het kan helpen om een dagboek bij te houden en hoe je je leven kunt organiseren om de symptomen te verminderen.

Rol van voeding, slaap en beweging

Ook wordt er in het boek aandacht besteed aan de effecten van ADHD op relaties, werk en studie en hoe je hiermee kunt omgaan. Sandra geeft tips en strategieën om beter om te gaan met stress en overprikkeling en hoe je effectief kunt communiceren met anderen over je ADHD.
Verder legt Sandra meer uit over de rol van voeding, slaap en beweging bij ADHD en hoe deze factoren kunnen helpen om de symptomen te verminderen. Ze biedt ook informatie over alternatieve behandelingen en therapieën, zoals cognitieve gedragstherapie en mindfulness.

> Lees ook: 5 artikelen en tips over ADHD en slaapproblemen

Zelfacceptatie

Tot slot behandelt Kooij hoe je jezelf kunt accepteren met ADHD en hoe je een positieve houding kunt ontwikkelen ten opzichte van jezelf en je omgeving. Ze benadrukt dat het belangrijk is om niet alleen te focussen op de beperkingen, maar ook op de sterke punten en talenten die mensen met ADHD hebben. 

Voor professionals

Sandra Kooij schreef ook een praktische gids voor professionals. In ADHD bij volwassenen: Diagnostiek en behandeling bespreekt ze de kenmerken van ADHD, hoe het kan worden gediagnosticeerd en welke behandelingsopties er beschikbaar zijn. Het boek richt zich op het belang van een gepersonaliseerde aanpak en behandelt onderwerpen zoals medicatie, psychotherapie, coaching, en levensstijlveranderingen. 

Lees meer