Componence Asset List

Thijs Baars

Thijs+Baars.jpg

Thijs Baars is 41 jaar, psycholoog en in opleiding tot cognitief gedragstherapeut. Hij is in 1999 afgestudeerd aan de Universiteit Maastricht, met als afstudeerrichting geestelijke gezondheid kunde. Daarna heeft Thijs voornamelijk mensen behandeld die te kampen hebben met arbeid gerelateerde problematiek. Vanaf 2011 is hij werkzaam op de PsyQ vestiging in Rotterdam-Zuid en heeft zich volledig gericht op de diagnostiek en de behandeling van mensen met angststoornissen.

 

Cognitieve gedragstherapie past goed bij Thijs vanwege de doelgerichte, bewezen effectieve en transparante aard van deze behandelmethodiek. Inmiddels heeft hij ruime ervaring met de behandeling van paniekklachten, sociale angstklachten, obsessief compulsieve klachten, hypochondrische klachten en piekerklachten. Hij hecht veel belang aan een zorgvuldige diagnostiek en taxatie, waarin niet alleen een DSM diagnose wordt gesteld, maar waarbij ook rekening gehouden wordt met het verhaal daar achter: de persoonlijke aanleg, de persoonlijke omstandigheden en de persoonlijke leergeschiedenis en aangeleerde opvattingen.


Thijs is duidelijk en transparant over wat er verwacht mag worden om hiermee aan de slag te gaan, zodat je zelf de inzichten en handvatten kunt krijgen en behouden voor  een duurzaam herstel.