Keuze online behandeling

pdf
Een behandeling bij één van onze vestigingen of een online behandeling? En is een online behandeling wel even goed als een behandeling op locatie? In dit artikel staan aandachtspunten om rekening mee te houden bij je keuze.

Is een online behandeling wat voor jou?

Laagdrempelig, geen reistijd meer

Eén van de grootste voordelen van online behandeling is dat je niet naar een locatie hoeft te komen. Je kan zelf kiezen waar je de behandeling volgt. Bijvoorbeeld thuis, maar ook op het werk waar je in een eigen kamer een behandelsessie kunt doen. Ook is het gemakkelijker om tussendoor contact te hebben met je behandelaar. Dit betekent niet dat je behandelaar altijd direct kan reageren, maar je hoeft dan niet te wachten tot de volgende behandelsessie.

Beveiligde omgeving

Wij maken gebruik van de app NiceDay. In deze app kan je in een beveiligde omgeving contact hebben met je behandelaar en je opdrachten doen.

Online behandeling kan meestal sneller starten

Over het algemeen is de wachttijd voor online behandeling veel korter dan de wachttijd voor behandeling op locatie. Mocht je twijfelen, dan is het ook mogelijk om te starten met een online behandeling en over te stappen naar behandeling op locatie.

Niet voor iedereen geschikt

Als je niet goed kan werken met computers en/of apps dan is deze behandeling minder geschikt voor jou. Ook kunnen we nog niet alle klachten online behandelen. Mocht je voorkeur hebben voor online behandeling, dan bekijken wij of het ook mogelijk is om met deze klachten een online behandeling te volgen.

Intensiever en persoonlijker op die momenten dat het ertoe doet

Je werkt met de app NiceDay. Daar registreer je hoe je je voelt, doe je opdrachten en hou je een dagboek bij. Ook heb je contact met je behandelaar via NiceDay. Je kan chatten en beeldbellen. Als je bijvoorbeeld merkt dat het niet goed gaat, kan je gemakkelijker contact zoeken met je behandelaar . Doordat jouw behandelaar naar jouw registraties kan kijken, krijg je gerichte feedback op die momenten dat het ertoe doet.

Je hoeft niet te wachten in de wachtkamer

‘Je mag even plaats nemen in de wachtkamer’ is verleden tijd.

Goede internetverbinding is belangrijk

Om te kunnen beeldbellen heb je een goede internetverbinding nodig. Als je geen grote of onbeperkte internetbundel hebt, dan adviseren wij om gebruik te maken van een sterk wifi-netwerk omdat beeldbellen veel data verbruikt.

Als je een voorkeur hebt om een behandelaar in het echt te zien en te spreken

Dan is online behandeling minder geschikt.

Motivatie

Je behandeling staat of valt met jouw inzet en motivatie. Bij volledige zelfhulpprogramma’s haken mensen regelmatig eerder af. Bij online behandeling heb je contact met een behandelaar die je motiveert. Die stuurt je tussendoor berichtjes om je aan te moedigen en is geïnteresseerd in hoe het met je gaat. Op lastige momenten kan hij je motiveren om door te gaan.

Veel positieve ervaringen

Veel mensen zijn positief over online behandelen. Het leuke is dat ook mensen die vooraf twijfelden vaak achteraf erg enthousiast zijn. Lees het ervaringsverhaal van Bob.