Online zelftest Somatiek & psyche

Intro zelftest somatiek en psyche

Maar liefst de helft van de Nederlanders heeft weleens last van (onvoldoende verklaarde) lichamelijke klachten. Vaak gaan deze na korte tijd vanzelf weer over, maar helaas niet bij iedereen. Om je klachten goed te kunnen behandelen, is het belangrijk dit te weten. Heb jij een vermoeden dat jouw lichamelijke klachten duiden op een somatische aandoening? Doe dan hieronder de online somatiek & psyche test.  

Self Test

  Vorige vraag

  Resultaat Opnieuw

  Zelftest somatiek en psyche uitleg

  Bij Somatiek & psyche helpen we mensen met lichamelijke (somatische) klachten waarbij deze lichamelijke klachten een langdurige grote invloed hebben op hoe zij zich voelen. Voorbeelden van dit soort lichamelijke klachten zijn chronische pijn, chronische vermoeidheid of uitvalsverschijnselen bij een conversiestoornis. Naast lichamelijk verklaarde aandoeningen, is het mogelijk dat er geen afdoende medische verklaring is voor lichamelijke klachten. Dit wordt SOLK genoemd, ofwel Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten.  

  Behandeling Somatiek & psyche  

  De online Somatiek & psyche test van PsyQ is zorgvuldig samengesteld door onze ervaren psychologen. Let op! De test stelt geen diagnose, maar geeft wel een advies. Het is verstandig de uitkomst van de test te bespreken met je huisarts. De huisarts kan vervolgens de keuze maken om je door te verwijzen naar PsyQ voor een behandeling. Ook als jouw klachten mogelijk geen verband houden met somatiek & psyche is het belangrijk om langs te gaan bij de huisarts. Er kan dan naar een andere oorzaak worden gezocht. Blijf in geen geval met je klachten rondlopen. 

  Somatiek en psyche home