Componence Asset List

Marion van Dam

200x200+Marion+van+Dam.jpg
Functie Arts

Marion van Dam is arts op de levenslooppoli ADHD, afdeling Kind en Jeugd.

Tijdens haar eerdere werkzaamheden als sociaal geneeskundige is het Marion duidelijk geworden dat ADHD het dagelijks leven behoorlijk kan beïnvloeden. Zij besloot het roer om te gooien en zich volledig te richten op het behandelen en coachen van mensen met ADHD. Marion werkt op de levenslooppoli ADHD, omdat zij graag een bijdrage levert aan deze moderne zorg. 

“Het programma is afgestemd op kennis uit onderzoek, namelijk dat ADHD niet perse beperkt blijft tot de kinderleeftijd en ook voorkomt bij volwassenen. Naast de gebruikelijke zorg voor ADHD hebben wij daarom aanbod voor specifieke groepen patiënten.

Zoals het gezin waarin kind en ouder beide ADHD hebben. Het maakt opgroeien en opvoeden net even anders. Jongeren zijn welkom bij ons. We hechten waarde aan een goede werkrelatie met hen en hun ouders. ADHD invloed heeft op belangrijke keuzes die je maakt in je jong volwassenheid en wij bieden hierbij support. Tevens is er op de Levenslooppoli plaats voor de ouder wordende mens met ADHD. Want hoe ga je om met dat onrustige hoofd op een lichaam dat het niet meer zo bij kan benen? “

Marion verzorgt op de levenslooppoli ADHD medicatiegesprekken. Haar begeleiding kenmerkt zich door helder taalgebruik, praktische handvatten en meedenken met de mensen die aan haar zorg zijn toevertrouwd.