Online zelftest Depressie

Intro depressie test

Heb je meerdere symptomen van een depressie? Doe dan onze online depressie zelftest. De test bestaat uit 7 meerkeuzevragen en is anoniem in te vullen. De test is gebaseerd op de wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst HADS. Dat staat voor Hospital Anxiety and Depression Scale, ofwel Ziekenhuis Angst- en Depressieschaal.

Self Test

  Vorige vraag

  Resultaat Opnieuw

  Lopende tekst depressie test

  Soorten depressie

  Er bestaan verschillende soorten depressies. De een ontstaat bijvoorbeeld tijdens of na de zwangerschap en de ander in het najaar, wanneer de dagen korter en kouder zijn. Bij PsyQ behandelen we de volgende depressies:

  Behandeling depressie 

  De online depressie test van PsyQ is zorgvuldig samengesteld door onze ervaren psychologen. Let op! De test stelt geen diagnose, maar geeft wel een advies. Het is verstandig de uitkomst van de test te bespreken met je huisarts. De huisarts kan vervolgens de keuze maken om je door te verwijzen naar PsyQ voor een behandeling. Ook als jouw klachten mogelijk geen verband houden met een depressie is het belangrijk om langs te gaan bij de huisarts. Er kan dan naar een andere oorzaak worden gezocht. Blijf in geen geval met je klachten rondlopen.