De 3 boekentips van Mandy

pdf

Zit je niet lekker in je vel? Heb je het gevoel dat je omgeving je niet begrijpt of vind je het lastig om over psychische klachten te praten? Dan kan het lezen van een (zelfhulp)boek je helpen. Niet alleen zorgt het voor afleiding, maar geef het ook inzicht in hoe je brein werkt en handvatten hoe je met je klachten om kan gaan.  

De 3 tips van Mandy 

Deze keer delen we 3 boekentips van Mandy (30). Deze 3 boeken gaven Mandy veel inzicht over haar dissociatieve stoornis en  PTSS.  

‘Niemand mocht van ‘ons geheimpje’ weten.
Ik leidde een soort dubbelleven’

Mandy werd op haar 15e slachtoffer van grooming. Uit schaamte deelde ze haar verhaal met niemand. Pas jaren later durfde ze de stap te zetten om hulp te zoeken. Bij PsyQ ging ze aan de slag met haar dissociatieve stoornis en  PTSS. Wij spraken Mandy over haar ervaringen, behandeling en toekomst.  

Lees Mandy's verhaal

Edith Eger – Het Geschenk  

De Amerikaanse traumapsycholoog en Holocaustoverlever Dr. Edith Eger heeft deze praktische gids geschreven om ons zachtjes aan te moedigen de gedachten die ons gevangen houden en het destructieve gedrag dat ons belemmert te veranderen. Haar krachtige lessen vormen samen met de verhalen uit Egers’ eigen leven en die van haar cliënten. Het geschenk. In dit boek leer je om je slechtste momenten te zien als je beste leermeester, en vind je vrijheid door de kracht die erin zit. 

Trauma, angst, depressie  

Merel Teunis – Self Love Tank  

"Self Love Talk' van Merel Teunis is een no-nonsense gids over liefde voor jezelf. De vriendelijke toon en de persoonlijke ervaringen van Merel spreken online al duizenden vrouwen aan. Zorgen voor jezelf is niet stoffig of zweverig. Het mag juist leuk zijn en zal je helpen bij het creëren van een liefdevolle levensstijl die bij je past. "Self Love Talk' is een positief en licht handboek, inspirerend en toepasbaar, voor een leven dat kracht en geluk uitstraalt. De prachtige uitvoering maakt het een echt cadeau. 

Burn-out, depressie  

Hannie van Genderen, Gitta Jacob & Laura Seebauer – Patronen doorbreken  

Maak je steeds weer dezelfde fouten in het leven, terwijl je je hebt voorgenomen om een volgende keer anders te reageren? Vertoont je gedrag hardnekkige patronen, die je zeer tegen je zin niet eenvoudig kunt doorbreken? In dat geval helpt schematherapie je verder. Schematherapie leert je om de oorsprong van je gedragspatronen te doorgronden, hun invloed op je alledaagse leven te onderzoeken en jezelf zodanig te veranderen dat je je beter gaat voelen en beter voor jezelf kunt zorgen en opkomen. Aan de hand van vele voorbeelden en online beschikbare invuloefeningen maakt Patronen doorbreken duidelijk hoe patronen van gedrag, gedachten en gevoelens zijn ontstaan en hoe je die kunt veranderen. 

Borderline, persoonlijkheidsstoornis, trauma  

Deel je tip!  

Heb je zelf ook een boekentip? Of weet je een goede film, documentaire, podcast of blog die voor jou veel betekent? Deel deze dan vooral met ons via onze redactie!