Boek: Lester Half - Help! Ik word opgenomen

pdf
300+x+300+-+Lester+Half.png
Voor Lester Half leek de wereld aan zijn voeten te liggen: een afgeronde sportopleiding, werkzaam als tennisleraar en topscorer in het eerste van FC Uitgeest. Maar door zijn faalangst en donkere gedachtes werd Lester 4 jaar geleden opgenomen in een psychiatrische kliniek. Over zijn ervaringen schreef Lester het boek Help! Ik word opgenomen. 

Lester voetbalde op hoog niveau toen de angsten en suïcidale gedachten steeds erger werden. Hij probeerde zichzelf van het leven te beroven en belandde in een psychiatrische kliniek. Na zijn eerste opname stapte hij weer het voetbalveld op, maar kreeg hij meerdere keren een terugval. De laatste tijd gaat het gelukkig weer een stuk beter met Lester, mede dankzij zijn hulpverleners, vrienden, familie en het voetbal. Hij voetbalt nu in een vriendenteam en is bij PsyQ in behandeling. Eerst volgde hij cognitieve gedragstherapie in groepsverband. Hier leerde hij meer te praten over zijn gevoelens. Ook het contact met lotgenoten was voor Lester heel prettig. Inmiddels heeft hij 1 op 1 gesprekken met zijn behandelaar. 

Taboe doorbreken

Lester praat nu open over zijn mentale problemen en wil het taboe op mentale problemen doorbreken, want een depressie kan iedereen overkomen - ook gezonde en sportieve mannen. Volgens Lester moet het gesprek in de voetbalkleedkamer ook over depressie kunnen gaan. Met zijn boek Help! Ik word opgenomen – dat hij schreef tijdens zijn eerste opname – zet Lester een stap om dit doel te bereiken. 

Zie jij het leven niet meer zitten? Praten kan opluchten. Je kan 24/7 anoniem chatten via www.113.nl of bellen met 113 of 0800-0113 (gratis). Lees meer over hulp bij zelfmoordgedachten.

Podcast Building Bridges

Net als Lester zetten ook voormalig profvoetballers Edson Braafheid en Gianni Zuiverloon zich in om mentale problemen onder topsporters bespreekbaar te maken. In hun podcast Building Bridges gaan ze met topsporters in gesprek om het met hen te hebben over hun carrière, de druk van de fans, de kracht van media, maar ook over eenzaamheid en familie. In het eerste seizoen staan (ex-) profvoetballers centraal. 

Beluister de podcast 

WINACTIE! 

We geven 5 exemplaren weg van het boek Help! Ik word opgenomen. Kans maken? Doe dan mee met onze winactie via Facebook of Instagram!