Lees-, luister- en kijktips

Luister-, lees en kijktips

Er wordt veel over mentale gezondheid en psychische klachten, zoals depressie, angst en eetstoornissen geschreven of verteld in onder andere boeken, films, documentaires en podcasts. Op deze pagina verzamelen en delen wij met jullie onze lees-, luister- en kijktips. Bekijk hieronder alle tips of filter op een medium naar keuze. 

Deel je tip!

Heb jij zelf ook een lees-, luister of kijktip? Deel deze dan vooral met ons via onze redactie

Componence Asset List

pdf

Waar leeftijdsgenoten zich bezighielden met studeren, werken en feesten, zat Michelle Trines thuis met een burn-out en had ze dagelijks last van paniekaanvallen. In haar boek ‘Bang Vogeltje’ geeft Michelle tips om van je angsten af te komen, deelt ze interviews met experts en anekdotes van anderen met een angststoornis

Van kinds af aan groeit Michelle op met paniekaanvallen, niet die van haarzelf, maar van haar moeder. Pas toen ze 19 jaar was, snapte ze wat haar moeder meemaakte. Ze kreeg toen namelijk zelf haar eerste paniekaanval. Haar studie Journalistiek kwam op een laag pitje en de focus kwam op haar herstel.

Taboe wegnemen

Met haar boek ‘Bang Vogeltje’ wil Michelle anderen die in hetzelfde schuitje zitten helpen en inspireren. Ook wil ze naasten van mensen met een angststoornis iets bijbrengen over de stoornis. Daarnaast hoopt ze dat haar boek in positieve zin bijdraagt aan het wegnemen van het taboe over dit onderwerp. 

‘Je kan wel degelijk van je angsten afkomen. Misschien ligt het antwoord wel recht voor je neus, maar je moet wel goed kijken’

Meer leestips

Meer lezen over angststoornissen? Iris ter Haar schrijft in haar boek Een Steekje Los over haar ervaringen met haar paniekstoornis en de behandelingen die ze bij PsyQ volgt. Alwin Ritstier schreef het boek Gek van Mezelf over hoe hij met zijn angsten leert om te gaan.