Lees-, luister- en kijktips

Luister-, lees en kijktips

Er wordt veel over mentale gezondheid en psychische klachten, zoals depressie, angst en eetstoornissen geschreven of verteld in onder andere boeken, films, documentaires en podcasts. Op deze pagina verzamelen en delen wij met jullie onze lees-, luister- en kijktips. Bekijk hieronder alle tips of filter op een medium naar keuze. 

Deel je tip!

Heb jij zelf ook een lees-, luister of kijktip? Deel deze dan vooral met ons via onze redactie

Componence Asset List

pdf

300+x+300+Winactie+-+Marieke+-+overzicht.png

Voel je je depressief, angstig of zit je thuis met een burn-out? Marieke de Goeij weet precies hoe dit voelt, maar weet ook hoe je hier weer uitkomt. In haar kleurrijke en handgetekende ‘het Grote Depri-Doe Boek’ deelt ze alle tips, verhalen en activiteiten die haar écht hielpen. En het bijzondere aan dit boek: scheuren, knippen, tekenen, schrijven: alles mag!

Een aantal jaren geleden verzamelden er donkere wolken boven de normaal zo vrolijke Marieke. Ze was ervan overtuigd dat ze zich nooit meer goed zou voelen. Toch krabbelde ze uiteindelijk weer op en begon ze met tekenen voor wat nu het Grote Depri Doe-Boek is. Mocht het haar ooit weer overkomen, zouden de handgetekende verhalen, tips en oefeningen in dit boek haar weer uit die donkere periode loodsen. En nu helpt haar boek steeds meer mensen en gebruiken ook psychologen het boek tijdens hun behandelingen. 
 

‘Liefde, hulp en verhalen voor jouw reis uit burn-out, angst, depressie of hoe je dip ook heet’

Bemoedigend en motiverend

Het Grote Depri Doe-Boek is geen standaard zelfhulpboek. Alles in het boek is namelijk door Marieke zelf gedaan, getekend en geschreven. Pagina’s gevuld met alleen tekst zul je in dit boek niet snel tegenkomen. Marieke kon namelijk zelf niet meer lezen tijdens haar ‘dikke dip’. Het kleurrijke boek bestaat uit 5 fases. Hoe je je ook voelt of in welke fase je ook bevindt, het is jouw reis. Door de lieve en motiverende woorden van Marieke heb je het gevoel dat ze er tijdens je reis altijd voor je is en met je meeloopt. Pagina’s met mooie quotes kun je uitknippen en ophangen, er is ruimte om gevoelens van je af te schrijven, je kunt invuloefeningen doen en je leest tips om toe te passen in je dagelijkse leven. 

Meer weten

Meer informatie over het boek vind je op depridoeboek.nl. Naast het Grote Depri Doe-boek maakt Marieke nog veel meer, zoals kaarten of notitieboekjes. Bekijk haar website voor meer informatie of blijf op de hoogte via Instagram!