Actueel

Componence Asset List

24 april 2020

Sandra+Kooij+achtergrond+200+x+200.jpg
Mensen met ADHD ervaren vaak problemen met organisatie, planning en concentratie. Daarnaast vertonen zij vaak hyperactief en impulsief gedrag. In Psychologie Magazine deelt psychiater Sandra Kooij, werkzaam bij Kenniscentrum ADHD van PsyQ, 8 tips om beter met ADHD te kunnen omgaan.

1. Ordenen en opruimen

Bedenk dat alles wat je twee jaar niet hebt gebruikt, je waarschijnlijk niet gaat missen als je het weggeeft of weggooit. Neem één (niet meer!) overvolle kast of bureaula en orden je spullen met dit uitgangspunt in je achterhoofd. Het lucht op! Probeer zoveel mogelijk een vaste plek te hebben voor je telefoon, sleutels, portemonnee. Oefen er mee tot het routine is.

2. Omgaan met geld

Als je de neiging hebt teveel uit te geven, kan het helpen jezelf te beperken door niet te gaan shoppen, of een maximum bedrag aan geld (en geen pasjes) mee te nemen, of online winkelen te blokkeren voor jezelf. Je kunt ook de hulp van iemand anders inschakelen. Vraag hulp als je schulden hebt. Schaamte is begrijpelijk, maar het helpt niet je probleem op te lossen.

 

Alle tips en adviezen vind je hier.