Actueel

Componence Asset List

01 april 2021

regulier-heval-ozgen.png
Heval Özgen, werkzaam bij i-psy, Parnassia Groep Academie en senior onderzoeker, werd verrast met de toekenning van de eretitel ‘rolmodel’ door de vereniging van Nederlandse vrouwelijke artsen (vnVa). “Iedereen die ik erover vertelde vond dat vanzelfsprekend. Zelf had ik er helemaal niet bij stilgestaan dat ik een rolmodel was."

"Ik probeer actief bij te dragen aan een gelijkwaardige positie voor vrouwen, want vrouwen verdienen dat.  Als ik daarin een stimulerende rol kan spelen, doe ik dat graag.” vertelt Heval Özgen.
 
Vrouwen dragen, van oudsher, bij aan belangrijke wetenschappelijke ontwikkelingen. Tegelijk zie je ook dat het aantal vrouwen in leidende posities nog steeds laag is. Ook binnen Parnassia Groep; als bestuurder, bijzonder hoogleraar et cetera. Ik ben van mening dat de visies en meningen van vrouwen, soms vanuit een ander perspectief, een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan problemen waar we nu als maatschappij mee worstelen, aldus Heval. “Ik geloof in gelijkheid en gelijke kansen. Die ruimte moeten vrouwen ook krijgen. ”
 
Hoe ga je nu invulling geven aan je rolmodel-schap? “Ik hoop dat ik door mijn mening en manier van werken kan bijdragen aan een toenemende behoefte aan en acceptatie van vrouwelijke rolmodellen door zowel vrouwen als mannen. Dus ik blijf doen wat ik al deed”, zegt Heval. “Werken aan betere behandeling, werken aan beter begrip van psychische problemen. Ik ben nu bezig met een subsidieaanvraag voor een vernieuwend onderzoek die verbeterde patiëntenzorg kan opleveren. Daarvoor stel ik een onderzoeksteam samen, waarbij nadrukkelijk ruimte is voor vrouwelijke onderzoekers.”
Lees het uitgebreide interview met Heval op de website van vnVA.