Actueel

Componence Asset List

19 maart 2021

regulier-man-vrouw-gesprek-praten.jpg
Een op de twee Nederlanders krijgt ooit te maken met psychische klachten. Er niet over durven of kunnen praten, omdat je bang bent voor de reactie van de ander maakt het alleen maar zwaarder. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) start daarom de campagne ‘Hey! Het is oké, maak het bespreekbaar’ om het gesprek over psychische klachten aan te gaan.

De campagne is een vervolg op de langlopende campagne van VWS die in 2018 startte. Bij deze campagne lag de focus vooral op depressie. Daarna is de campagne verbreed met angst- en paniekstoornissen. De huidige campagne gaat over alle psychische aandoeningen. Het doel van de campagne is het stigma op psychische aandoeningen te verminderen en de drempel te verlagen om erover te praten.

Blokhuis: “Een psychische aandoening kan iedereen overkomen. Vaak heeft de omgeving onbewust vooroordelen over psychische aandoeningen. Die stigmatisering zorgt voor isolatie, disfunctioneren en terughoudendheid in het zoeken van hulp. Deze vervolgcampagne neemt vooroordelen over psychische aandoeningen weg en laat zien hoe je ook als omstander het gesprek kunt aangaan. Dat is nu in tijden van corona nóg belangrijker.”

PsyQ Online: hulp voor Depressie, Angst en Trauma

De coronatijd is voor veel mensen stressvol. Hierdoor kun je vaker of meer last hebben van psychische klachten. Snel hulp krijgen voor deze klachten is belangrijk. Zet deze stap met onze online behandeling. PsyQ Online biedt hulp voor Depressie, Angst en Trauma. Daarmee word je snel en op ieder moment geholpen door een van onze specialisten die bij jou past. In een vertrouwde en veilige omgeving. Zodat je uiteindelijk zelf weer de regie krijgt over je mentale gezondheid.

Een online behandeling wordt door veel mensen als heel flexibel en persoonlijk ervaren. Deze behandeling is net zo effectief als een behandeling in een spreekkamer met een psycholoog. Een online behandeling biedt nog een paar extra voordelen:

  • Je kunt sneller behandeld worden; met onze online behandeling kan je snel aan de slag.
  • Het is intensiever en persoonlijker doordat je contact hebt op die momenten dat je dat nodig hebt.
  • Je bent in je eigen vertrouwde omgeving (dat kan thuis zijn, maar ook op het werk waar je in een eigen kamer een behandelsessie kunt doen).
  • Je hebt geen reistijd.

Hulp bij andere klachten: regulier of gedeeltelijk online

Ook als je andere klachten hebt is het belangrijk om snel hulp te zoeken. Lees meer over andere psychische klachten zoals aandacht- en concentratieproblemen en slapeloosheid of meld je vrijblijvend aan voor één van onze reguliere, of gedeeltelijk online behandelingen.

Lees meer over de campagne 'Hey! Het is oké, maak het bespreekbaar'