Actueel

Componence Asset List

24 november 2020

regulier_grip+op+je+gezondheid.jpg

De campagne ‘Thuis kan het ook’ wil meer aandacht voor zorg via digitale middelen en roept mensen op om meer te vragen naar de mogelijkheden van (psychische) hulp met ondersteuning digitale middelen.

PsyQ Online en i-psy Online sluiten zich aan bij de boodschap van de campagne ´Thuis kan het ook´ van Patiëntenfederatie Nederland. De federatie pleit zoals gezegd in deze campagne voor zorg op afstand, waarbij patiënten met allerlei ziektebeelden via e-health zelf kunnen werken aan hun gezondheid.

Psychische hulp met ondersteuning van digitale middelen bij PsyQ en i-psy

Sinds 2018 bieden PsyQ en i-psy 100% online behandelingen aan voor angst-, depressieve- en trauma gerelateerde psychische klachten. Een 100% online behandeling is net zo effectief als een reguliere behandeling, maar heeft wel een groot voordeel: er is geen wachttijd. Je kunt direct aan de slag om te voorkomen dat jouw problemen verergeren.

Met PsyQ Online en i-psy Online kan het ook thuis!

Je werkt in je eigen tempo aan je probleem of klacht. Dat doe je op een moment dat het jou uitkomt vanuit jouw eigen vertrouwde omgeving. Contact met je behandelaar heb je via videobellen, chatten, mailen of bellen en je dagelijkse ervaringen deel je via de ondersteunende app NiceDay. Als je merkt dat het niet goed gaat, kun je tussendoor contact zoeken met je behandelaar. Dat betekent niet dat je behandelaar altijd direct kan reageren, maar je hoeft dan niet te wachten tot de volgende behandelsessie. Je behandeling staat of valt met jouw inzet en motivatie. Bij volledige zelfhulpprogramma’s haken mensen regelmatig eerder af. Bij een online behandeling heb je contact met een behandelaar die je motiveert. Die stuurt je tussendoor berichtjes om je aan te moedigen en is geïnteresseerd in hoe het met je gaat. Op lastige momenten kan hij je motiveren om door te gaan.

Thuis aan de slag? Meld je vrijblijvend aan

Wil je aan de slag met je psychische klachten via PsyQ Online of i-psy Online? Meld je aan! Of laat je overtuigen door ervaringsverhalen van onze patiënten.