Actueel

Componence Asset List

29 september 2021

200x200_topggz_logo_2023.png
Op donderdag 23 september is het TOPGGz-keurmerk uitgereikt aan Eetstoornissen Experts Netwerk (ÉÉN), een samenwerkingsverband van Emergis, Youz en PsyQ. Het idee hoe zorg voor patiënten met een eetstoornis beter kan, heeft uiteindelijk geleid tot een TOPGGz-keurmerk. De behandelafdelingen eetstoornissen van Youz, Emergis en PsyQ werken samen in één zorgprogramma eetstoornissen voor alle leeftijden. De zorg aan patiënten met een eetstoornis gaat naadloos door, ongeacht leeftijd of behandelende organisatie. 

“ÉÉN heeft iets geweldigs en bijzonders neergezet. Het is de 50ste afdeling met een TOPGGz-keurmerk. Voor het eerst is hiermee bovendien een netwerk gecertificeerd waarin meerdere ggz-instellingen samenwerken. Met het keurmerk voor ÉÉN geven jullie cliënten de garantie dat ze ergens terecht kunnen waar aantoonbaar hoog specialistische zorg geboden wordt.” zei Ellen Mogendorff, directeur stichting Topklinische GGZ, bij de overhandiging van het keurmerk.

Trotse collega’s keken vanuit hun eigen locaties via een livestream videoverbinding naar de uitreiking en namen ook de felicitaties in ontvangst. Bekijk de aftermovie of de volledige livestream van de uitreiking hieronder. 

Aftermovie

 

Martie de Jong, klinisch psycholoog, psychotherapeut en specialismeleider voedings- en eetstoornissen binnen PsyQ en Parnassia Groep: 

'ÉÉN is een netwerkbundeling vanuit de gedachte dat we samen meer bereiken dan alleen. Als ÉÉN hebben we samen meer kracht; verdiepen we kennis en verbeteren de behandeling van eetstoornispatiënten.'

Volledige livestream

ÉÉN maakt verschil in de behandeling van eetstoornissen.