Actueel

Componence Asset List

03 september 2020

Vrouw+laptop+200+x+200.jpg

Snel hulp krijgen voor je psychische klachten is belangrijk, vinden we bij PsyQ. Daarom kun je bij ons terecht voor een gedeeltelijk online of 100% online behandeling. Een 100% online behandeling is net zo effectief als een reguliere behandeling, maar heeft wel een groot voordeel: er is geen wachttijd. Je kunt direct aan de slag om te voorkomen dat jouw problemen verergeren.

Hoe werkt een online behandeling?

Je werkt in je eigen tempo aan je probleem of klacht. Dat doe je op een moment dat het jou uitkomt. Contact met je behandelaar heb je via videobellen, chatten, mailen of bellen en je dagelijkse ervaringen deel je via de ondersteunende app NiceDay. Als je merkt dat het niet goed gaat, kun je tussendoor contact zoeken met je behandelaar. Dat betekent niet dat je behandelaar altijd direct kan reageren, maar je hoeft dan niet te wachten tot de volgende behandelsessie. Je behandeling staat of valt met jouw inzet en motivatie. Bij volledige zelfhulpprogramma’s haken mensen regelmatig eerder af. Bij een online behandeling heb je contact met een behandelaar die je motiveert. Die stuurt je tussendoor berichtjes om je aan te moedigen en is geïnteresseerd in hoe het met je gaat. Op lastige momenten kan hij je motiveren om door te gaan.

Een volwaardige behandeling

Uit onderzoek blijkt dat een 100% online behandeling net zo effectief is als een behandeling op locatie, maar er zijn veel voordelen ten opzichte van een reguliere behandeling.

  • Geen wachttijd: je kunt direct beginnen.
  • Flexibel: je volgt je behandeling thuis, of op een andere zelfgekozen locatie en op een moment dat het jou uitkomt.
  • Persoonlijk: je hebt contact met jouw behandelaar via videobellen, chatten, mailen of bellen. Dagelijkse ervaringen deel je via ondersteunende tools.
  • Intensief: je werkt intensief aan je herstel, waardoor een behandeling vaak korter is.
  • Veilig: we maken gebruik van een beveiligde online omgeving om zo jouw privacy te garanderen.

De online behandelingen die wij aanbieden zijn ontwikkeld door specialisten en ervaren behandelaars, zoals psychiaters, psychologen en hoogleraren.

Depressie, angst en trauma

Een volledig online behandeling is momenteel mogelijk als je last hebt van een depressie, een trauma of angstklachten. Maar ook als je andere klachten hebt is het belangrijk om snel hulp te zoeken. Meld je dan aan voor één van onze reguliere, of gedeeltelijk online behandelingen. Mogelijk is er dan wel sprake van een wachttijd.

Aanmelden

Ben je gemotiveerd en wil je direct aan de slag om jouw problemen aan te pakken? Meld je dan vrijblijvend aan via onderstaande button. Je hebt hiervoor wel een verwijsbrief nodig van je huisarts.