Zelfbeschadiging onder controle

Persoonlijkheidsstoornis, zelfbeschadiging onder controle

pdf

Meer+informatie+over+online+behandeling.png

Zelfbeschadiging onder controle is een internetbehandeling. Je doet deze E-health module onder deskundige begeleiding van een behandelaar, zonder face-to-face contact. Door bewustwording en gedragsverandering krijg je meer inzicht in en eigen controle op zelfbeschadiging.

 

Zelfbeschadiging en behandeling

Zelfbeschadiging is zeer complex gedrag waar vaak meerdere oorzaken voor zijn. Het is belangrijk om professionele hulp in te schakelen voor behandeling en ondersteuning. We begrijpen dat de stap naar een arts moeilijk kan zijn. Via de online hulp van Zelfbeschadiging onder controle bieden we online deskunige begeleiding op een discrete manier. Je kunt 24 uur per dag de module volgen en berichten achterlaten voor de online begeleider.

De behandeling wordt gedaan met een deskundig team en wordt vergoed door zorgverzekeraars.

Hoe we helpen

Het leren omgaan met zelfbeschadiging is een lange weg, die gekenmerkt wordt door vallen en opstaan. De sleutel ligt in het leren herkennen, erkennen en reguleren van gevoel.

Online behandelen

Deze online behandeling helpt je inzicht te krijgen. Je wordt je meer bewust van de gedachten en gevoelens die tot zelfbeschadigen leiden. Je registreert gedurende de behandeling hoe vaak je jezelf wilde beschadigen of hebt beschadigd. Daarmee ga je aan de slag. Je beschrijft bijvoorbeeld de gevoelens of gedachten die je had voorafgaand aan de zelfbeschadiging. Je denkt na over alternatief gedrag en leert o.a. hoe je gedachten kunt veranderen. Je kiest zelf wat je wel of niet doet. De begeleider coacht je bij het hele proces. Ook voor deze behandeling heb je een verwijzing van de huisarts nodig.

Persoonlijke gesprekken

Bij PsyQ kan je ook poliklinisch hulp krijgen bij zelfbeschadigend gedrag. Je hebt hiervoor een verwijzing nodig van de huisarts.

Alternatieven

De Landelijke Stichting Zelfbeschadiging biedt een telefonische hulpdienst. Ze kunnen je adviseren over waar je zorg kunt vinden. Ze behandelen niet.