Waarom werken bij PsyQ Online?

pdf

Zelf je agenda bepalen 

Vier uur of 36 uur? Jij bepaalt hoeveel uren je wilt werken en wanneer. Overdag of in de avond. Jij mag het zeggen. Zolang voor de cliënt maar duidelijk is wanneer jij bereikbaar bent. Zo houd jij je privé-werkbalans goed op orde. 

Werken vanaf welke locatie je maar wilt 

Aan de keukentafel, op een van onze locaties of in die leuke koffietent bij jou om de hoek. Maar ook tijdens een tijdelijk verblijf in het buitenland. Het maakt niet uit waar je werkt, zolang de privacy van jouw cliënten maar is gewaarborgd en het een rustige omgeving is. 

Pionieren door te werken met technische mogelijkheden  

Door online te werken ben jij klaar voor de zorg van de toekomst en werk je mee aan het terugdringen van de wachtlijsten. Als koploper in online zorg werk je met verschillende applicaties die jou ondersteunen in je werk. Vanuit hier videobel en chat je met cliënten en bekijk je onder andere hun opdrachten. Uiteraard is met deze apps zowel jouw privacy als die van je client gewaarborgd. Dit alles doe je vanuit een volledig ingerichte thuiswerkplek. 

Werken met de laatste inzichten 

We investeren in (weten)schappelijk onderzoek en innovatie om onze (online) zorg te verbeteren en passen de resultaten direct toe in onze behandelingen. Cliënten plukken hier direct de vruchten van en jij werkt altijd met de laatste inzichten. 

Deel uitmaken van een specialistisch team 

Je maakt deel uit van een team van online zorgprofessionals. Dit betekent dat je naast collegiaal overleg, ook kan vertrouwen op een specialistisch team en een landelijk netwerk dat kan meedenken over complexe vraagstukken. Je staat er dus zeker niet alleen voor.  

Rekenen op continue bijscholing 

We besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van onze professionals, zodat jij zowel persoonlijk als professioneel blijft groeien. Ook is er aandacht voor bij- en nascholing en intervisie. Daarnaast bieden we je allerlei (gratis) cursussen en trainingen aan.  

Diverse problematiek en behandelinterventies

Geen dag is hetzelfde. Je behandelt cliënten die last hebben van angst, depressie, trauma, persoonlijkheidsstoornis en ADHD. Dit doe je met behulp van onder andere cognitieve gedragstherapie, acceptance en commitment therapie, interpersoonlijke therapie, imaginair exposure therapie, schematherapie en EMDR. En dat allemaal volledig online. We bieden onze behandelingen zowel individueel als in groepen aan.

Bekijk ook veelgestelde vragen

Hoe werkt een online behandeling bij PsyQ Online?

Bij PsyQ Online heb je contact met cliënten via online videobellen en chat via ondersteunende apps. Deze apps helpen je om samen met de cliënt snel tot de kern te komen tijdens de behandelsessie en zo de tijd optimaal te benutten. Ook tussentijds contact is mogelijk, zodat niet gewacht hoeft te worden tot de volgende behandelsessie. 

Wat zijn de voordelen van online behandelen bij PsyQ Online? 

Online behandelen kun je doen waar en wanneer je maar wilt op elk gewenst tijdstip. Dat bespaart reistijd, geeft je de mogelijkheid om kinderen naar school te brengen en hen op te halen, tussentijds een boodschap te doen, etc. Zo werk je flexibel en heb je meer controle op jouw privéleven. Daarnaast maak je onderdeel uit een team van specialisten en investeren we veel in (wetenschappelijk) onderzoek en innovatie, zodat jij gebruik kunt maken van de laatste behandelinzichten en methodes.  

PsyQ Online maakt onderdeel uit van PsyQ. Dat geeft je nog vijf redenen om bij PsyQ Online te werken. 

Welke ziektebeelden behandelt PsyQ Online? 

Bij PsyQ Online behandelen we cliënten met een depressie, angst, trauma, persoonlijkheidsstoornissen en ADHD. Het kan hierbij om zowel enkelvoudige als meervoudige complexe problematiek gaan. De behandeling vindt volledig online plaats.  

Welke behandelinterventies zet PsyQ Online in? 

Bij PsyQ Online zetten we zowel individuele als groepsbehandelingen in. Hierbij maken we gebruik van  cognitieve gedragstherapie, acceptance en commitment therapie, interpersoonlijke psychotherapie, schematherapie, imaginair exposure therapie en EMDR. 

Hoe word ik gefaciliteerd om mijn werkzaamheden online te doen? 

Jij zorgt voor onze cliënten, wij zorgen graag voor jou. Daarom vinden we het belangrijk om een goede werkplek voor jou in te richten. Samen  bespreken we met jou wat hiervoor nodig is.  

Uiteraard bieden we je ook een inwerkprogramma en een scholingsprogramma aan, zodat jij alle online mogelijkheden kunt inzetten om van de behandeling een succes te maken. 

Verder besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van onze professionals, zodat jij zowel persoonlijk als professioneel blijft groeien. 

Zie ik mijn collega's regelmatig?  

Je staat er niet alleen voor. Je maakt deel uit van een team van (online) behandelaren. Zij zien elkaar regelmatig voor een (online) intercollegiaal overleg, waar ook casussen besproken worden, kennis wordt gedeeld en vragen aan elkaar worden gesteld.  

PsyQ Online maakt onderdeel uit van PsyQ, waardoor je ook altijd kunt terugvallen op een landelijk netwerk van specialistische kennis. 

Is online behandelen net zo effectief als een behandeling op locatie?

Onderzoek geeft aan dat online behandelingen bij veel voorkomende klachten zoals angst, depressie, trauma, persoonlijkheidsstoornissen en adhd even effectief te zijn als behandelingen die bij ons op locatie plaatsvinden. Ook weten wij uit ervaring dat het via een scherm prima lukt om intensief contact te maken om zo samen met de client tot een verdieping te komen. Doordat er tussentijds ook contact mogelijk is voelt de client zich op de lastige moment erg gesteund.

Onze clienttevredenheid over de online behandelingen is hoog. Cliënten geven een 7,8 voor het effect van de behandeling en op de vraag of zij een online behandeling aanraden aan anderen, geven zij een 8,5.

Daarom blijft PsyQ Onlne investeren in deze vorm van behandelen.

Bekijk PsyQ Online vacatures

Bekijk vacatures PsyQ Online

Jij bepaalt waar je wilt werken. Wanneer je wilt werken. Hoeveel uren je wilt werken. Ben jij enthousiast geworden over PsyQ Online en wil je het liefst vandaag nog aan de slag? Wij heten je graag welkom!

Plan een koffiedate!

Maak een afspraak

Plan een koffiedate met onze recruiters Aziz of Shanna om te bespreken welke mogelijkheden passen bij jouw talenten, wensen en ambities. Je bent ook altijd welkom om een keer een online behandeling bij te wonen.