Wat is het effect van medicijnen?

Wat is het effect van medicijnen?

Stimulantia (zoals Ritalin, Concerta, dextro-amfetamine) werken bij 50-70% van de mensen op alle ADHD-symptomen, en binnen 30 minuten na inname. Als het middel werkt, voel je je rustiger, energieker en helderder, heb je meer overzicht over de planning, meer zin in opruimen en ordenen, je kunt beter luisteren, dingen onthouden en je hebt minder aanvaringen of ruzie.

Als het medicijn niet goed werkt, vervalt niet de diagnose ADHD, want niet iedereen reageert immers op dit medicijn. Dan moet je een andere dosis of toedieningstijd, of een ander middel proberen. Als het medicijn niet werkt klagen patiënten over sufheid of over een ‘zombiegevoel'. Als dat gebeurt is het medicijn niet geschikt voor jou. Het medicijn moet je juist helder en energiek maken.

Literatuur

Het boek en de gelijknamige DVD ‘Over medicatie voor volwassenen met ADHD' (2e druk 2010) van dr. J.J. Sandra Kooij zijn ontwikkeld voor volwassenen met ADHD die medicatie (willen gaan) gebruiken.

‘OVER MEDICATIE voor volwassenen met ADHD' is geschreven op basis van de laatste informatie uit wetenschappelijk onderzoek en de ervaringen met de medicatie in de praktijk van de behandeling van ADHD bij volwassenen, zoals die wordt toegepast bij PsyQ