Behandelingen seksuologie

Behandeling seksuologie

pdf

Meer+informatie+over+seksuologie+bij+PsyQ.png

Met een behandeling bij PsyQ Seksuologie is er grote kans dat je meer plezier beleeft aan je seksualiteit en dat je seksuele klachten verminderen. Vaak heeft dit een positief effect op je kwaliteit van leven.

Je hebt regelmatig (bij voorkeur wekelijks) een afspraak met je behandelaar. In deze gesprekken bespreken we jouw seksuele problemen. Behandeling kan individueel of samen in een groep.

Wat is sekstherapie?

Om seksuele problemen op te lossen of te doen verminderen maken we gebruik van sekstherapie. De methode is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten.

Sekstherapie bestaat uit gesprekstherapie en huiswerkopdrachten. Huiswerkopdrachten kunnen bestaan uit schrijfopdrachten of meer lichaamsgerichte oefeningen. De huiswerkopdrachten voer je altijd thuis uit. Je bespreekt de opdrachten vervolgens met je therapeut. Bij problemen helpt de therapeut bij het vinden van een oplossing. Daarnaast adviseert de therapeut je over boeken en/of video's die je kunnen helpen.

Medicatie

Naast gesprekstherapie worden soms ook medicijnen voorgeschreven. Je behandelaar informeert je altijd over de medicijnen die jouw seksuele problemen kunnen verminderen. De psychiater van Seksuologie bepaalt samen met jou of je tijdens de behandeling ook medicijnen gebruikt.

Wordt mijn partner ook betrokken bij de behandeling?

Veel seksuele problemen komen tot uiting binnen een relatie. Het is daarom zinvol dat je je aanmeldt samen met je partner.

In de meeste gevallen wordt bij de intake of in de eerste fase van de behandeling ook kennisgemaakt met je partner. Je krijgt ook bij voorkeur in aanwezigheid van je partner uitleg over de behandeling.

Als de aard van de problematiek daartoe aanleiding geeft, betrekken we je partner bij de behandeling. Uiteraard in overleg met jou. Indien je hiertegen bezwaar maakt respecteren wij dat.

Behandelingen seksuele problemen: