Behandelingen seksuologie

Behandeling seksuologie

Meer+informatie+over+seksuologie+bij+PsyQ

Met een behandeling bij PsyQ Seksuologie is er grote kans dat u meer plezier beleeft aan uw seksualiteit en dat uw seksuele klachten verminderen. Vaak heeft dit een positief effect op uw kwaliteit van leven.

U heeft regelmatig (bij voorkeur wekelijks) een afspraak met uw behandelaar. In deze gesprekken bespreken we uw seksuele problemen. Behandeling kan individueel of samen in een groep.

Wat is sekstherapie?

Om seksuele problemen op te lossen of te doen verminderen maken we gebruik van sekstherapie. De methode is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten.

Sekstherapie bestaat uit gesprekstherapie en huiswerkopdrachten. Huiswerkopdrachten kunnen bestaan uit schrijfopdrachten of meer lichaamsgerichte oefeningen. De huiswerkopdrachten voert u altijd thuis uit. U bespreekt de opdrachten vervolgens met uw therapeut. Bij problemen helpt de therapeut bij het vinden van een oplossing. Daarnaast adviseert de therapeut u over boeken en/of video's die u kunnen helpen.

Medicatie

Naast gesprekstherapie worden soms ook medicijnen voorgeschreven. Uw behandelaar informeert u altijd over de medicijnen die uw seksuele problemen kunnen verminderen. De psychiater van Seksuologie bepaalt samen met u of u tijdens uw behandeling ook medicijnen gebruikt.

Wordt mijn partner ook betrokken bij de behandeling?

Veel seksuele problemen komen tot uiting binnen een relatie. Het is daarom zinvol dat u zich aanmeldt samen met uw partner.

In de meeste gevallen wordt bij de intake of in de eerste fase van de behandeling ook kennisgemaakt met uw partner. U krijgt ook bij voorkeur in aanwezigheid van uw partner uitleg over de behandeling.

Als de aard van de problematiek daartoe aanleiding geeft, betrekken we uw partner bij de behandeling. Uiteraard in overleg met u. Indien u hiertegen bezwaar maakt respecteren wij dat.

Behandelingen seksuele problemen: