Online behandeling

Online behandeling

200x200-online-behandeling-icon.png

Online behandeling wordt ook wel e-health, internettherapie of internetbehandeling genoemd. Bij PsyQ kun je een 100% online behandeling volgen voor je angst- of stemmingsklachten. Daarnaast is het ook mogelijk om een behandeling te volgen op één van onze vestigingen in combinatie met e-health modules.

 

 

 

Voordelen online behandeling

Een van de voordelen van een online behandeling bij de digitale poli is dat je niet naar een vestiging van ons hoeft te komen. Geen reistijd meer. Je kunt de behandeling overal volgen via je computer, tablet of telefoon; waar je ook bent.

Bij online behandeling hoef je geen afspraak te maken, maar werk je in je eigen tempo aan je probleem of klachten. Dat doe je op een moment dat het jou uitkomt! Je krijgt huiswerk/opdrachten en de behandelaar volgt de voortgang en geeft je feedback. Het mooie van online behandelen is ook dat je kunt terugkijken wat jij of je behandelaar heeft getypt.

Via beeldbellen en/of chatfunctie heb je contact met je behandelaar. Als je merkt dat het niet goed gaat, dan kun je direct contact zoeken met je behandelaar.

Daarnaast hebben we geen wachtlijst. Dus via onze digitale poli ga je snel aan de slag met het aanpakken van je problemen. Meestal start je binnen enkele werkdagen met de behandeling. Omdat je snel aan je problemen kunt gaan werken, voorkom je ook dat de klachten erger worden.

Uit onderzoek blijkt dat de online behandelingen net zo effectief zijn als de reguliere face-to-face-behandelingen.

Met online behandeling heb je eigenlijk 24 uur per dag hulpverlening bij de hand, waardoor je op ieder moment en op iedere plaats kunt werken aan je herstel.

Voor wie?

Niet alle psychische klachten kunnen via een online behandeling aangepakt worden. Deze online aanpak is niet geschikt voor mensen met ernstige psychische problemen als een psychose, of met meervoudige problematiek. Ook vinden sommigen het moeilijk om hun problemen onder woorden te brengen via tekst. Zij willen liever in gesprek met een behandelaar. Dat is natuurlijk nog steeds mogelijk. Voor het beste resultaat van je behandeling geldt dat je die behandeling kiest die het beste bij je past.

Aanmelden voor online behandeling?

Als je je aanmeldt bij PsyQ voor een behandeling, kun je aangeven dat je voorkeur hebt voor een online behandeling. Wij beoordelen of voor jouw zorgvraag, dus de problemen die jij wilt aanpakken, een online behandeling wel de beste aanpak is. Voor onze online behandelingen gebruiken we de app NiceDay. Je krijgt een mail met instructies en uitleg waarna je snel kunt starten.

Online behandeling in combinatie met behandeling op een van onze vestigingen

Een aantal behandelingen van PsyQ is een combinatie tussen online en gesprekken met een behandelaar. Die laatste vinden plaats op een van onze vestigingen. Omdat PsyQ een samenwerkingsverband is van vier ggz-instellingen (Lentis, MET ggz, Mondriaan en Parnassia Groep), vinden de online behandelingen plaats bij de PsyQ partner waar je in behandeling bent.

Enkele voorbeelden van online behandelingen bij PsyQ zijn:

PsyQ biedt nog veel meer online behandelingen. Informeer bij je behandelaar.

Online behandelingen

Bipolair Online Eén van de belangrijkste werktuigen in het programma is gebaseerd op de life chart methode . Dit is een overzicht waarin je het verloop van je ziekte en je behandeling... Lees verder
Online behandeling seksverslaving Bij de behandeling van seksverslaving leer je: je behoefte aan seksuele bevrediging beheersen inzicht krijgen in de oorzaken van de verslaving ... Lees verder
Online behandeling voor angst- en/of stemmingsklachten In de veilige, alledaagse thuisomgeving actief bezig zijn met je behandeling? Dat kan! Lees verder
Persoonlijkheidsstoornis, zelfbeschadiging onder controle Zelfbeschadiging onder controle is een internetbehandeling. Je doet deze E-health module onder deskundige begeleiding van een behandelaar, zonder face-to-face contact. ... Lees verder