Erectieprobleem

Erectieprobleem

Informatie+over+seksuele+disfunctie+bij+PsyQ.png

Iedere man verliest wel eens zijn erectie bij het vrijen of masturberen. Als dit één keer gebeurt, maken veel mannen zich nog geen zorgen. Als het vaker voorkomt, kan het wel een probleem worden.

Oorzaken erectieprobleem

Voor sommige mannen is het niet meer mogelijk of zeer moeilijk een erectie krijgen. Andere mannen ervaren problemen met het vasthouden van hun erectie. De erectieklacht kan optreden bij het vrijen, maar ook bij het masturberen.

Een erectieprobleem kan verschillende oorzaken hebben: lichamelijk, psychologisch of een combinatie van beiden. In veel gevallen hebben erectieproblemen geen lichamelijke oorzaak. Bij sommige mannen worden de erectieklacht veroorzaakt of versterkt door hun eigen gedachten. Voorafgaand of tijdens het vrijen maken zij zich zorgen over hun erectie en seksueel presteren.

Gevolgen van een erectieprobleem

Vaak leiden erectieklachten tot spanningen in de relatie. Een erectieprobleem geeft vaak gevoelens van onzekerheid bij jou en je partner. Mogelijk worden seks en intimiteit beladen en daardoor steeds meer vermeden.

Behandeling van een erectieprobleem

Wanneer erectieklachten blijven bestaan, kan het nodig zijn professionele hulp in te roepen. Soms kan een lichamelijk onderzoek wenselijk zijn. De behandeling bij programma seksuologie richt zich op het beïnvloeden van de oorzaken van de erectieklacht en het verminderen hiervan.