Zwolle

Google Street View

Over ons

Bij PsyQ Zwolle vinden we het belangrijk dat je voor je behandeling op de juiste plek bent. Om te zorgen dat een behandeling bij jou past, kijken we aan het begin samen met jou hoe de behandeling kan aansluiten bij jouw hulpvraag. Samen met jou stellen we vervolgens behandeldoelen op. We werken multidisciplinair in een team met een psychiater, klinisch psychologen, psychotherapeuten, (GZ)psychologen, een psychomotorisch therapeut en maatschappelijk werker. Dit betekent onder andere dat de kennis en kunde van ons hele team ingezet wordt om de behandelingen te ondersteunen. Uiteraard vindt jouw behandeling plaats in een sfeer van veiligheid en vertrouwen.

Onze werkwijze

Onze werkwijze is evidence based. Dit betekent dat de verschillende behandelmethoden een wetenschappelijk aantoonbaar effect hebben. Het kan nodig zijn om eerst diagnostisch onderzoek uit te voeren zodat we de juiste behandeling kunnen inzetten die past bij jouw klachten. Dit onderzoek gebeurt uiteraard ook aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten. Er zijn verschillende behandelvormen mogelijk, zo bieden we individuele behandeling en behandeling in groepen. Dit kan eventueel worden ondersteund door online behandeling, waarbij jou thuis, achter je computer, informatie na kunt lezen en de opdrachten kunt uitvoeren die je met je behandelaar besproken hebt. Specifiek voor behandeling bij PsyQ Zwolle is bovendien onze samenwerking met maatschappelijk werk (Andersom Thuisbegeleiding). Zij kunnen indien gewenst, onder andere praktische ondersteuning in de thuissituatie bieden.


Onze expertise

 

Wij bieden behandeling bij de meest voorkomende psychische problemen, bijvoorbeeld angst- en stemmingsstoornissen, posttraumatische stress stoornis, ADHD en persoonlijkheidsstoornissen. Ook een expertise van ons ligt op het vlak van somatiek en psyche. Op deze pagina vind je ook de stoornissen waarvoor PsyQ Zwolle behandeling biedt, inclusief de wachttijden. Je kunt hier doorklikken naar meer informatie over de behandelingen.

 

Een aantal van onze behandelingen lichten we graag uit. Bij (een vermoeden van) ADHD bieden we diagnostiek, psycho-educatie groepen en een vaardigheidstraining. Deze groepen starten meerdere keren per jaar. Individuele behandeling kan daarnaast worden ingezet als aanvullende ondersteuning nodig is.

 

Behandeling voor persoonlijkheidsproblematiek is goed mogelijk, zowel individueel als in een groep. We werken veel met schematherapie, verschillende van onze therapeuten zijn hierin opgeleid. Persoonlijkheidsproblematiek gaat vaak samen met traumatische ervaringen in het verleden. Maar trauma gerelateerde klachten kunnen ook op zichzelf staan en problemen geven in het dagelijks functioneren en bijvoorbeeld veel angstklachten geven. Wij behandelen bij trauma met EMDR, imaginaire exposure en lichaamsgerichte therapie.

 

Voor de behandeling van angst- en stemmingsstoornissen wordt veel gewerkt met cognitieve gedragstherapie. Nieuwere cognitieve gedragstherapeutische technieken, die voortdurend in ontwikkeling zijn, worden ook ingezet. Enkele voorbeelden hiervan zijn Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT) en Acceptance and Commitment Therapie (ACT) en Competitive Memory Training (COMET). Deze methoden zijn een vast onderdeel van ons aanbod.

 

Tenslotte is de behandeling van Somatiek en Psyche door de samenwerking met Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) een belangrijk specialisme van de vestiging. Er is hierdoor specifieke deskundigheid aanwezig op het gebied van conversiestoornissen en PNEA (Psychogene Niet Epileptische Aanvallen). Deskundige psychologen en psychomotore therapeuten op dit gebied zijn verbonden aan deze samenwerking Een aantal behandelingen is bij ons niet mogelijk. We behandelen geen bipolaire stoornissen, psychotische stoornissen en ernstige verslavingsproblematiek. Bij een vermoeden van een autisme spectrumstoornis verzorgen we alleen diagnostiek en psycho-educatie. Voor uitgebreide behandeling bij autisme verwijzen we daarna vaak door naar meer specialistische instellingen.

Een aantal experts

medewerkers PsyQ Zwolle Angelique van Diepen Angelique van Diepen is sinds 2008 werkzaam als psycholoog. Zij heeft in 2011 de opleiding tot... Lees verder
Anke Schuur Anke Schuur is GZ-psycholoog bij PsyQ Zwolle. Eerder werkte zij in de ouderenzorg en de... Lees verder
medewerkers PsyQ Zwolle Astrid Hijlkema Astrid Hijklema is sinds 2009 werkzaam als psycholoog. Zij is bij de kinder- en jeudpsychiatrie... Lees verder

Adres

Adres

Dokter Van Deenweg 102
8025 BJ Zwolle
038 453 66 40

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Wachttijden

Aanmelding Uitleg
Behandeling Uitleg

AanmeldingSluiten

De wachttijd tot aanmelding is het gemiddeld aantal weken wachten tussen de ontvangst van de aanmelding en het intakegesprek op de vestiging.

Zie je n.v.t. staan? Dit betekent niet dat er geen wachttijd is. Alle wachttijden zijn gemiddelden en kunnen voor jou persoonlijk dus anders zijn. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Wil je weten wat je persoonlijke wachttijd is? Neem contact op met de vestiging, de gegevens staan bovenaan de pagina.

BehandelingSluiten

De wachttijd tot behandeling is het gemiddeld aantal weken wachten vanaf het eerste intakegesprek tot de start van je behandeling. Wij streven ernaar de start van je behandeling te laten aansluiten op de intake.

Zie je n.v.t. staan? Dit betekent niet dat er geen wachttijd is. Alle wachttijden zijn gemiddelden en kunnen voor jou persoonlijk dus anders zijn. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Wil je weten wat je persoonlijke wachttijd is? Neem contact op met de vestiging, de gegevens staan bovenaan de pagina.

16 weken
2 weken
22 weken
2 weken
10 weken
2 weken
20 weken
2 weken
26 weken
2 weken
22 weken
2 weken
28 weken
2 weken

Voor verwijzers

Afspraak afzeggen?

Wil je ons uiterlijk 24 uur van tevoren op de hoogte stellen via telefoonnummer 038 453 66 40 of per mail. Als je een afspraak korter dan 24 uur van tevoren afzegt, brengen wij het wegblijftarief in rekening.