Componence Asset List

Tamar Drescher

Tamar+Drescher.png

Als klinisch psycholoog-psychotherapeut, EMDR practitioner en VGCt supervisor is Tamar Drescher werkzaam binnen de zorglijn psychotrauma van PsyQ Amsterdam.

Sinds 2002 werkzaam in de GGZ en gespecialiseerd in complexe diagnostiek en psychotherapie bij cliënten met PTSS en persoonlijkheidsstoornissen.

Middels een combinatie van EMDR, imaginaire exposure of IMRS wordt de lijdensdruk van PTSS verminderd, en kan er aansluitend een persoonsgerichte behandeling plaatsvinden, bijvoorbeeld door de inzet van schematherapie. Deelname als therapeut binnen diverse wetenschappelijke onderzoeken naar PTSS heeft ertoe bijgedragen dat er evidence-based en compact behandeld wordt met aandacht voor de persoon. Motivatie voor het aanbieden van therapie komt voort uit de blijdschap die cliënten ervaren wanneer klachten verminderen. Eveneens door samen aan de slag te gaan om herstel te bereiken. Behandelervaring is opgedaan op het gebied van stoornissen in het gebruik van een middel, eetstoornissen, seksuele disfuncties, ADHD, angst-en stemmingsstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Tamar is praktijkopleider voor de psychotherapie opleiding en participeert in de GZ-PT en KP-opleidingsroutes als werkbegeleider en supervisor.

Naast haar werkzaamheden bij PsyQ is zij lid van het college van beroep van de VGCt en vertrouwenspersoon bij een culturele instelling. Ze is werkzaam als docent van een basiscursus cognitieve gedragstherapie. Voorheen heeft ze deelgenomen als lid van de supervisoren-commissie van de VGCt en was ze jaren werkzaam als behandelcoördinator in de verslavingszorg.