Componence Asset List

Annemieke+Driessen_200x200.jpg
Functie Klinisch psycholoog, psychotherapeut
Annemieke Driessen is als klinisch psycholoog – psychotherapeut werkzaam bij PsyQ Psychotrauma in Den Haag, waar zij mensen behandelt met (complexe) traumaproblematiek.

Het gaat dan vaak om posttraumatische stressstoornissen met daarnaast bijvoorbeeld persoonlijkheidsstoornissen en/of hechtingsproblematiek. Zij werkt graag met EMDR en schematherapie, maar ook met cognitieve gedragstherapie, zoals Imaginaire exposure en andere therapeutische methoden.

Zij is coördinator van het EMDR Expertisecentrum van Parnassia Groep en geeft (erkende) EMDR supervisies, deskundigheidsbevordering en consulten op het gebied van EMDR en traumaproblematiek. Zij is psychotraumatherapeut en lid van de Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP), Practitioner en supervisor EMDR en supervisor bij de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt). Ook geeft zij supervisie in het kader van de BIG-opleidingen klinisch psycholoog, gz-psycholoog en psychotherapeut.

Zij heeft gepubliceerd over EMDR en schematherapie en geeft over dit onderwerp lezingen en workshops.

Naast haar werk als therapeut en supervisor bij PsyQ Psychotrauma is zij bestuurslid van de Vereniging EMDR Nederland (VEN), ledenraadslid bij P3NL en actief binnen de Special Interest Group EMDR en Schematherapie.