Top 3 van september

pdf
Welke artikelen, verhalen en tips vonden jullie leuk om te lezen in september? Hieronder zetten we ze voor je op een rij!

Hoogbegaafdheid en mentale gezondheid

Veel hoogbegaafde mensen voelen zich vaak niet serieus genomen. Ze voelen zich hierdoor soms zelfs dom. Daar kan Rianne over meepraten. Ze liep mede door haar hoogbegaafdheid volledig vast en ontwikkelde PTSS. Als ze bij PsyQ in Rotterdam terecht komt, krijgt ze een behandeling op maat, zodat haar hoogbegaafdheid als kracht benut kon worden. Rianne vertelt hoe ze op deze manier haar vrijheid weer terug heeft gekregen. Ook Amber de Rooij, werkte als psycholoog bij PsyQ in Rotterdam, nam het initiatief om het thema hoogbegaafdheid meer onder de aandacht te brengen. Birgit Janssen, psychotherapeut, neemt het stokje van Amber, die met pensioen gaat, over. Ze vertellen waarom het zo belangrijk is om hoogbegaafdheid mee te nemen in de behandeling. 

'Hoogbegaafden hebben zoveel te bieden op een ander niveau'

Het verhaal van Rianne Het verhaal van Amber en Birgit

Podcast onzichtbare eetstoornissen 

In de podcast over onzichtbare eetstoornissen vertellen Martie de Jong, klinisch psycholoog bij PsyQ, en ervaringsdeskundigen Nina Loefs en Isabelle Laros over wat een onzichtbare eetstoornis precies is, het onbegrip in de omgeving en hoe een onzichtbare eetstoornis je leven kan beheersen.

Beluister de podcast

Annika over haar online behandeling voor angst

Een stabiele en veilige jeugd is iets waar Annika alleen maar van had kunnen dromen. In plaats daarvan stapelen nare gebeurtenissen zich alsmaar op, waardoor ze last krijgt van angsten en een zware depressie. De online behandeling bij PsyQ komt voor Annika precies op het juiste moment. Ze vertelt meer over het belang van een structuur, de handige functionaliteiten in de ondersteunende app en waarom ze geen seconde twijfelde om aan het BePositive BeInteractive depressie onderzoek van PsyQ mee te doen.

'Het was voor mij heel fijn om in een vertrouwde omgeving, waar ik me veilig voel, de behandeling te volgen' 

Lees het interview