Grip op pijn - online behandeling

Grip op pijn - online behandeling

Meer+informatie+over+online+behandeling.png

Grip op pijn is een online behandeling voor mensen met chronische pijn die hierdoor beperkingen ervaren in hun dagelijks leven. Bij pijnklachten is de oorzaak niet altijd duidelijk aantoonbaar. En misschien wel belangrijker, lang niet altijd is er een specifieke behandeling om van de pijn af te komen.

Met Grip op pijn leer je om de negatieve invloed van de pijn op het dagelijks leven te verminderen. Dit gaat onder begeleiding van een gespecialiseerde behandelaar.

Hoe werkt Grip op pijn?

Grip op pijn is een online cognitieve gedragstherapie, een psychologische behandelmethode die zowel focust op gedrag als op gedachten. Deze vorm van therapie is bewezen effectief voor veel verschillende klachten, waaronder pijn. De behandeling bestaat uit zes modules met informatie en diverse opdrachten, die je onder begeleiding van een vaste behandelaar samen doorloopt.

Je leert in de behandeling een nieuw evenwicht te vinden in je dagindeling, oftewel een balans in wat je wil en wat je kan op een dag. Het is daarbij belangrijk weer tijd en ruimte te maken voor plezierige activiteiten en ontspanning. Ook jouw manier van denken kan een rol spelen bij de hinder die je ervaart door de pijn. Anders leren denken is daarom een onderdeel van de behandeling. Tenslotte gaat het over het effect van pijn op jouw sociale omgeving. Als je last hebt van chronische pijn kunnen sociale contacten en relaties meer onder druk komen te staan.

Je leert nieuwe vaardigheden in het communiceren met jouw omgeving, onder andere gericht op omgaan met onbegrip.

Is Grip op pijn iets voor jou?

Hebt je langdurig last van pijnklachten en wil je leren wat je zelf kan doen om minder last van jouw klachten te hebben? Heb je de beschikking over een computer? Dan is de online behandeling Grip op pijn mogelijk iets voor jou.

Praktische informatie

De behandeling bestaat uit 1 à 2 gesprekken met jouw behandelaar voor intake en kennismaking. Vervolgens volg je de online modules thuis, vanaf je computer, in de online therapieomgeving. Zo kan je aan je behandeling werken wanneer het jou uitkomt. Je hebt daarbij wekelijks contact met jouw behandelaar. Jouw behandelaar geeft jou feedback per e-mail over je gemaakte opdrachten en reageert op jouw tussentijdse vragen.

Mail ons als je vragen hebt of als je je aan wil melden. Voor deelname heb je een verwijsbrief nodig van de (huis)arts of medisch specialist.