Grip op pijn | online behandeling

Grip op pijn

Grip op pijn is een online behandeling voor mensen met chronische pijn die  hierdoor beperkingen ervaren in hun dagelijks leven. Bij pijnklachten is de oorzaak niet altijd duidelijk aantoonbaar. En misschien wel belangrijker, lang niet altijd is er een specifieke behandeling om van de pijn af te komen.

Met Grip op pijn leert u om de negatieve invloed van de pijn op uw dagelijks leven te verminderen. Dit gaat onder begeleiding van een gespecialiseerde behandelaar.

Hoe werkt Grip op pijn?

Grip op pijn is een online cognitieve gedragstherapie,  een psychologische behandelmethode die zowel focust op gedrag als op gedachten. Deze vorm van therapie is bewezen effectief voor veel verschillende klachten, waaronder pijn. De behandeling bestaat uit zes modules met informatie en diverse opdrachten, die u onder begeleiding van een vaste behandelaar samen doorloopt.

U leert in de behandeling een nieuw evenwicht te vinden in uw dagindeling, oftewel een balans in wat u wil en wat u kan op een dag. Het is daarbij belangrijk weer tijd en ruimte te maken voor plezierige activiteiten en ontspanning. Ook uw manier van denken kan een rol spelen bij de hinder die u ervaart door de pijn. Anders leren denken is daarom een onderdeel van de behandeling. Tenslotte gaat het over het effect van pijn op uw sociale omgeving. Als u last heeft van chronische pijn kunnen sociale contacten en relaties meer onder druk komen te staan.

U leert nieuwe vaardigheden in het communiceren met uw omgeving, onder andere gericht op omgaan met onbegrip.

Is Grip op pijn iets voor u?

Heeft u langdurig last van pijnklachten en wilt u leren wat u zelf kunt doen om minder last van uw klachten te hebben? Heeft u de beschikking over een computer? Dan is de online behandeling
Grip op pijn mogelijk iets voor u.

Praktische informatie

De behandeling bestaat uit 1 à 2 gesprekken met uw behandelaar voor intake en kennismaking. Vervolgens volgt u de online modules thuis, vanaf uw computer, in de online therapieomgeving. Zo kunt u aan uw behandeling werken wanneer het u uitkomt. U heeft daarbij wekelijks contact met uw behandelaar. Uw behandelaar geeft u feedback per e-mail over uw gemaakte opdrachten en reageert op uw tussentijdse vragen.

Mail ons als u vragen heeft of als u zich aan wilt melden. Voor deelname heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts of medisch specialist.