Voortijdig orgasme

Voortijdig orgasme

Informatie+over+seksuele+disfunctie+bij+PsyQ.png

Veel mensen komen wel eens sneller klaar dan zij willen. Wanneer dit een enkele keer gebeurt, hoef je je geen zorgen te maken. Te snel klaarkomen kan wel een probleem worden wanneer de klachten blijven aanhouden.

Bij een voortijdig orgasme overvalt het orgasme je en kom je veel eerder klaar dan je zou willen. Misschien kom je al tot een orgasme tijdens het strelen, zoenen, of stoeien. Of je komt onverwachts klaar net voor of kort na de penetratie.

Orgasmeproblemen verschillen

Bij sommige mensen bestaan de orgasmeproblemen vanaf de eerste seksuele ervaring. Bij anderen zijn de klachten later ontstaan, bijvoorbeeld in een nieuwe relatie. Soms bestaan er bij masturbatie geen klachten, maar is er bij seks een voortijdig orgasme.

Gevolgen van te snel klaarkomen

Een voortijdig orgasme kan veel frustratie geven voor jou en je partner. Vaak leidt het tot gevoelens van schuld en schaamte. Een voortijdig orgasme kan resulteren in minder zin in seks en het vermijden van seks en intimiteit.

Hulp zoeken bij te snel klaarkomen

Wanneer klachten met te snel klaarkomen blijven bestaan, kan het nodig zijn professionele hulp in te roepen. Het programma Seksuologie kan je helpen je orgasmeklachten beter te begrijpen en op te lossen. De behandeling richt zich op het vergroten van de controle over je seksuele opwinding en het moment van orgasme.